2023. október 12. csütörtök

De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg téged. Mert én, az ÚR vagyok a te Istened, Izráel Szentje, a te szabadítód! Kárpótlásul adom érted Egyiptomot, Etiópiát és Szebát adom helyetted. Mivel drágának tartalak és becsesnek, és mivel szeretlek, embereket adok helyetted, életedért cserébe nemzeteket. Ne félj, mert én veled vagyok! Napkeletről visszahozom gyermekeidet, és napnyugatról összegyűjtelek. Ezt mondom északnak: Add ide! - és délnek: Ne tartsd fogva! Hozd ide fiaimat a messzeségből, leányaimat a föld széléről, mindenkit, akit rólam neveztek el, akit dicsőségemre teremtettem, formáltam és alkottam.

Ézs 43,1-7.

NEM FELEJT EL!

Megfeledkezik-e csecsemőjéről az anya, nem könyörül-e méhe gyermekén? De ha ő meg is feledkeznék, én akkor sem feledkezem meg rólad! Íme, a tenyerembe véstelek be. (Ézs 49,15-16)

Kicsit aggódom a memóriám miatt. Tegnap a boltban hagytam a bankkártyámat. Aztán megpróbáltam kicserélni egy rossz méretű terméket, de csak otthon vettem észre, hogy pontosan ugyanazt vettem meg. Aztán ma az előtérben hagytam a mobiltelefonom, amikor átvettem a postát. Szerencsére, valaki utánam hozta.
A feledékenységem emlékeztet arra, hogy Isten csodálatos módon nem feledkezik meg rólunk. Isten nem téveszt minket szem elől, odafigyel ránk. Isten pontosan tudja, hogy hol vagyunk, és mire van szükségünk.
Isten azt is mondja nekünk, hogy ne féljünk. A félelem meg tud bénítani, de emlékezzünk arra, ha megkaptuk a szabadulás ajándékát, akkor meg vagyunk váltva. Isten ismeri a körülményeinket, tehát nem kell félnünk. Bízhatunk abban, hogy Isten megadja, amire szükségünk van. Ha saját magunkra és a jelenlegi helyzetünkre koncentrálunk, könnyű elfelejteni a múlt áldásait és félni a jövőtől. De Isten arra emlékeztet, hogy hitünkkel arra az Egyre összpontosítsunk, aki nem fog minket elfelejteni.

Imádság: Drága Istenünk! Köszönjük, hogy sosem felejted el, kik vagyunk és mire van szükségünk. Segíts, hogy ne félelemben, hanem hitben éljünk! Ámen.

Nem félek, mert Isten sohasem felejt el engem.
Deborah Manera (Ontario, Kanada)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI MEMÓRIAZAVARBAN SZENVED!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek