2023. október 14. szombat

A karmesternek: Húros hangszerre. Dávid zsoltára.
Hallgass meg, ha hozzád kiáltok, igazságos Istenem! Szorult helyzetemből adj nekem kiutat, könyörülj rajtam, hallgasd meg imámat! Ti, emberek! Meddig gyalázzátok dicsőségemet? Meddig szeretitek az üres beszédet, meddig törekedtek még hazugságra? (Szela.)
Tudjátok meg, hogy az ÚR csodákat tesz hívével! Meghallgat az ÚR, ha hozzá kiáltok.
Ha felindultok is, ne vétkezzetek! Gondolkozzatok el fekvőhelyeteken, és csillapodjatok le! (Szela.) Igaz áldozattal áldozzatok, és bízzatok az ÚRban!
Sokan mondják: Bár jó napokat látnánk, és ránk ragyogna orcád világossága, URunk! Nagyobb örömöt adsz szívembe azokénál, akiknek bőven van búzájuk és boruk. Békében fekszem le, és el is alszom, mert csak te adod meg, URam, hogy biztonságban élhessek!

Zsolt 4.

A PIHENÉS AJÁNDÉKA

Békében fekszem le, és el is alszom, mert csak te adod meg, URam, hogy biztonságban élhessek! (Zsolt 4,9)

Gyakran elalszom imádkozás közben. Régebben bűntudatot éreztem ezért, de elhatároztam, hogy ezután másképp tekintek erre.
Munkám megkívánja, hogy napi 24 órában bármely napon elérhető legyek. Mindegy, hogy éppen otthon vagyok vacsorakészítés közben vagy szabadságon, kaphatok egy hívást, üzenetet vagy e-mailt. Ennek a munkámmal való állandó kapcsolatnak hosszútávú következményei is vannak, melyek gyakran vezetnek kimerültséghez. Egy fárasztó nap végén az esti imádság lehet a belső leeresztés ideje, amikor Istennel beszélem meg a nap nehézségeit, és így lépek be a pihenés és elmélkedés idejébe.
Ahelyett, hogy bűntudatot éreznék, elhatároztam, hogy elfogadom a pihenés áldásait. A pihenésnek rengeteg pozitív következménye van a fizikai, mentális és lelki egészségünk szempontjából. Jézus is töltött időt távol a tömegtől és követőitől, hogy megtalálja a számára fontos pihenést.
Ahogy a kemény munkával, úgy a pihenésre fordított idővel is tisztelhetjük Istent. A Zsolt 23,2-3 szerint Isten szeretne csendes pillanatokkal is megajándékozni minket: "Füves legelőkön terelget, csendes vizekhez vezet engem. Lelkemet felüdíti..." Ne érezzünk bűntudatot akkor, ha pihenőidő adódik, hanem ismerjük fel, hogy mindez lelki ajándék számunkra.

Imádság: Urunk, segíts, hogy keressük a fizikai és lelki nyugalmat, és szívesen fogadjuk, amikor lelkünket felüdíted! Ámen.

Ma a pihenést is értékelni fogom.
Andrew Sulgit (West Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK A SÜRGŐSSÉGI ÜGYELETEN DOLGOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek