2023. október 16. hétfő

Testvéreim, ha valakit tetten is érnek valamilyen bűnben, ti, akik lelki emberek vagytok, igazítsátok helyre az ilyet szelíd lélekkel. De azért vigyázz magadra, hogy kísértésbe ne essél! Egymás terhét hordozzátok, és így töltsétek be Krisztus törvényét. Mert ha valaki azt gondolja, hogy ő valami, jóllehet semmi, megcsalja önmagát. Mindenki a saját tetteit vizsgálja meg, és akkor csakis a maga tetteivel dicsekedhet, és nem a máséval. Mert mindenki a maga terhét hordozza. Akit pedig az igére tanítanak, az minden javából részesítse tanítóját. Ne tévelyegjetek: Istent nem lehet megcsúfolni. Hiszen amit vet az ember, azt fogja aratni is: mert aki a maga testének vet, az a testből arat majd pusztulást; aki pedig a Léleknek vet, a Lélekből fog aratni örök életet. A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk. Ezért tehát, amíg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben.

Gal 6,1-10.

TEHERHORDÓ

Egymás terhét hordozzátok, és így töltsétek be Krisztus törvényét. (Gal 6,2)

Amikor megvettük az otthonunkat, fogalmam sem volt arról, hogy annyi hatalmas kő található a talajban. Amikor megpróbáltuk az udvart elegyengetni és síkba hozni, hogy egy sziklakertet alakíthassunk ki, a feladat teljesen kilátástalannak tűnt. Egyetlen lapátom és egy talicskám volt. Egyik sem volt megfelelő ahhoz, hogy a nehéz köveket egyedül próbáljam meg elmozdítani. A legnagyobbakat csak úgy sikerült kiásni és áthelyezni, hogy felhívtam a kertészt és a segítőjét. Hálás voltam, hogy segítettek megépíteni a sziklakertemet, amely tele van különféle formájú és árnyalatú kövekkel.
Olyan sokszor próbáljuk meg felvenni egyedül a harcot gyásszal, fájdalommal, magánnyal, haraggal vagy önsajnálattal! A keresztény hit azonban nem jelent elszigetelt életet. Arra hívattunk, hogy mások terheit hordozzuk. Ha mások segítségemre sietek, vagy én magam kérek segítséget, enyhülnek terheim. Ma talán valakinek a mi segítségünkre van szüksége, még ha nem is vagyunk ennek tudatában. De ha felhívunk valakit telefonon, vagy elküldünk egy üzenetet, e-mailt, esetleg egy kézzel írt szöveget, terhek hordozóivá válhatunk. Teljesen mindegy, milyen módszert választunk, így fogjuk betölteni Krisztus parancsát.

Imádság: Ó, Istenünk, segíts követnünk Krisztus példáját azzal, hogy segítünk mások terheit hordozni! Ámen.

Kinek van szüksége arra, hogy hordjam a terheit?
Richard L. Whitaker (Észak-Karolina, USA)

ADJUNK HÁLÁT VALAKIÉRT, AKI SEGÍT HORDOZNI TERHEINKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek