2023. október 19. csütörtök

Fiam, ne felejtsd el tanításomat, és parancsaimat őrizze meg szíved, mert hosszú életet, magas életkort és jólétet szereznek azok neked! A szeretet és hűség ne hagyjon el téged: kösd azokat a nyakadba, írd fel a szíved táblájára! Így találsz kedvességre és jóindulatra Istennél és embereknél.
Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.

Péld 3,1-6.

RENDKÍVÜLI UTAZÁS

Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. (Péld 3,5-6)

1967-ben egy szeptemberi estén Rishiri-szigetén egy kihalt tűzhányó mellett kempingeztem, az Észak-Japán Hokkaido szigethez közel. Az ég kékesfekete volt, és a csillagok hihetetlenül ragyogtak. Ahogy Isten keze munkáját csodáltam, az életemen kezdtem tűnődni. Hamarosan 21 leszek. Hol leszek évtizedek múlva? Mit fogok csinálni?
Most már 54 év telt el. Pár éve rájöttem, hogy a Rishiri-hegynél fiatalon, az életre feltett kérdéseimre megkaptam a választ.
A fent idézett verseket a barátnőmtől kaptam (aki már 55 éve a feleségem), kis Bibliám elejére írva, mikor beléptem az USA légierőjéhez. Már korai éveimben is sokat jelentettek ezek a szavak, most, életem őszén még fontosabbak.
A jövő felé tekintve a korai évekhez képest már csak néhány kérdésem maradt. Egy dolgot azonban bizonyosan tudok: Teremtőmben bízva, Krisztus útját járva, keresztény családommal és barátaimmal körülvéve a kérdéseket meg fogja felelni a hűséges Isten.

Imádság: Drága Urunk, köszönjük vezetésedet az élet útján. Bízunk benne, hogy irányítod lépteinket ezen a rendkívüli utazáson. Ámen.

Minden kérdésemet Istenhez vihetem.
Charles Johnson (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY A JÖVŐNKET ISTENRE TUDJUK BÍZNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek