2023. október 22. vasárnap

Ekkor Jézus magához hívta a sokaságot tanítványaival együtt, és ezt mondta nekik: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét, és kövessen engem! Mert aki meg akarja menteni az életét, az elveszti azt, aki pedig elveszti az életét énértem és az evangéliumért, megmenti azt. Mit használ ugyanis az embernek, ha az egész világot megnyeri, de élete veszendőbe megy? Mert mit is adhatna az ember váltságdíjul az életéért? Mert ha valaki szégyell engem és az én beszédeimet e parázna és bűnös nemzedék előtt, azt az Emberfia is szégyellni fogja, amikor eljön Atyja dicsőségében a szent angyalokkal.

Mk 8,34-38.

NE TAGADJ MEG!

Magához hívta a sokaságot tanítványaival együtt, és ezt mondta nekik: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét, és kövessen engem! (Mk 8,34)

Miközben arra készültem, hogy először találkozom a volt kedvesem, Mike barátaival, azt tanácsolta, hogy ne reklámozzam Krisztusban való hitemet. Figyelmeztetett, hogy a barátai ateisták, és örömmel kigúnyolják a hívő embereket. Bár szívesen mondanám, hogy nem követtem Mike ajánlását, mégis megtettem. Amikor pedig szóba került Isten, nemcsak, hogy nem adtam hangot meggyőződésemnek, és nem hirdettem, hogy Krisztus hogyan változtatta meg az életemet, hanem teljesen elhallgattam. Bár nem hallottam a kakas kukorékolását, mint Péter, mégis rosszul éreztem magam. Kínos hallgatásommal megtagadtam őt.
Jézus azt mondta, hogy nem lesz könnyű őt követni, hogy meg kell tagadnunk magunkat, naponta fel kell vennünk a keresztünket, követnünk kell őt, és fel kell készülnünk arra, hogy miatta kritizálnak, gyűlölnek és üldöznek.
Miközben találkozunk azokkal, akik kételkednek, gyűlölnek vagy kritizálnak minket a hitünk miatt, soha ne szégyelljük Jézust! Maradjunk állhatatosak, és ragadjunk meg minden lehetőséget, hogy megosszuk hitünket, Krisztus szeretetét és megbocsátását a reményre éhes világgal!

Imádság: Urunk, segíts bátran megvallani és megélni a remény, a megbocsátás és a szeretet üzenetét. Ámen.

Meg tudok állni szilárdan a hitemben, mert Jézus elhívott.
Emily Marszalek (Idaho, USA)

IMÁDKOZZUNK BÁTORSÁGÉRT, HOGY MEGOSSZUK A HITÜNKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek