2023. október 25. szerda

Dicsérjétek az URat! Milyen jó Istenünkről énekelni, milyen gyönyörű a szép dicséret! Felépíti Jeruzsálemet az ÚR, összegyűjti a szétszóródott Izráelt. Meggyógyítja a megtört szívűeket, és bekötözi sebeiket. Megszabja a csillagok számát, nevet ad mindegyiknek. Nagy a mi Urunk, és igen erős, bölcsessége határtalan. Támogatja az ÚR az alázatosokat, de porig alázza a bűnösöket.
Zengjetek hálaéneket az ÚRnak, énekeljetek hárfakísérettel Istenünknek! Ő az, aki beborítja felhőkkel az eget, esőt bocsát a földre, füvet sarjaszt a hegyeken. Eledelt ad az állatoknak, a károgó hollóknak is. Nem a lovak erejében leli kedvét, nem a férfi izmaiban gyönyörködik. Az istenfélőkben gyönyörködik az ÚR, azokban, akik az ő szeretetében bíznak.

Zsolt 147,1-11.

HELYREÁLLÍTÁS

Lelkemet felüdíti, igaz ösvényen vezet az ő nevéért (Zsolt 23,3)

Két fiam baseball kesztyűi garantáltan tönkremennek a forró, poros pályán az órákig tartó baseballozás alatt. A bőr kiszárad és berepedezik, a necces rész megnyúlik, törékennyé válik és elszakad. Ahelyett, hogy új kesztyűket vennék a fiaimnak minden évben, megtanultam, hogyan javíthatom meg a kedvenc kesztyűjüket azzal, hogy újrahálózom őket, és a bőrt helyreállító anyaggal kezelem. A végén a kesztyűk olyanok, mint újkorukban.
Időnként úgy érzem, hogy a lelki életem hasonló az elnyűtt kesztyűkhöz. Néha kihagyom a Szentírás olvasását, az imádkozást és a meditációt, sőt, akár az istentiszteletet is. A személyes kapcsolatok feszültségei, az alkalmi drogozás, anyagi gondok, vagy egészségügyi problémák letörnek és a haszontalanság érzésével töltenek el.
A Szentírás biztosít arról, hogy amikor összetört a lelkünk, Isten meggyógyítja, és teljesen helyreállít bennünket. A fiaim alaposan elhasznált baseballkesztyűit újra használhatóvá tudtam tenni, ha elegendő gondot fordítottam rájuk. Hasonlóképpen a lelkem is helyreáll, ha a szívemet és gondolataimat Isten felé fordítom a napi imádságban, meditációban, a Szentírás olvasásában és imádságban. Amikor Isten helyreállítja a lelkemet, akkor képessé válok folytatni a szolgálatot Isten dicsőségére.

Imádság: Köszönjük, gondviselő Atyánk, hogy helyreállítod lelkünket, amikor kimerülünk. Ámen.

A lelkem meggyógyul, ha időt töltök Istennel.
Steven R. Schlesselman (Oklahoma, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKINEK ÚJ KEZDETRE VAN SZÜKSÉGE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek