2023. október 26. csütörtök

De te, szolgám, Izráel, Jákób, akit kiválasztottam, barátomnak, Ábrahámnak utóda! A föld végén ragadtalak meg, annak legszéléről hívtalak el. Ezt mondtam neked: Szolgám vagy! Kiválasztottalak, nem vetlek el téged! Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítelek, meg is segítelek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak.

Ézs 41,8-10.

A FÉLELEM LEKÜZDÉSE

Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzedelmes jobbommal támogatlak. (Ézs 41,10)

Szorongtam, amikor először mentem egy bentlakásos iskolába, mert sok csúnya történetet hallottam már a kollégiumi életről. Amikor azonban a szüleim kitettek a nővéremmel együtt az iskola előtt, a nővérem azt mondta: "Az elsőévesek élete eléggé zűrös. Az idősebb diákok megnehezíthetik az életed. Lehet, hogy a beleegyezésed nélkül használják a holmidat. De te szerencsés vagy, mert én mindig ott leszek melletted." A nővérem szavai elvették a félelmemet. Az a tudat, hogy a nővérem vigyáz rám, némi megkönnyebbülést hozott. De mennyivel nagyobb bátorítást, erőt és vigasztalást nyújt az a tudat, hogy Isten mindig velünk van, és kész segíteni?
Az Ézs 41,10 megerősít, hogy semmitől sem kell félnünk és nincs okunk elkeseredni. Bár Isten nem ígér problémamentes életet, biztosak lehetünk abban, hogy ő mindig jelen van, megerősít, segít és igazságos jobb kezével megtart bennünket. Isten ígéretei örökre érvényesek. Amikor mások bántani akarnak bennünket, és amikor úgy érezzük, hogy mi nem tudunk győzni, akkor emlékeznünk kell arra, hogy Isten mindig velünk van és megtart minket.

Imádság: Hűséges Istenünk, segíts, hogy mindig benned bízzunk és ragaszkodni tudjunk az ígéreteidhez, akkor is, ha nehézségekkel szembesülünk! Ámen.

Isten mindig közel van, ő támogat és megtart engem.
Cindy M. (Gauteng, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK AZ ÚJ ISKOLÁT KEZDŐ DIÁKOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek