2023. október 28. szombat

Ezután nyomban sürgetni kezdte tanítványait, hogy szálljanak hajóba, és menjenek át előtte a túlsó partra, amíg ő elbocsátja a sokaságot. Miután elbocsátotta a sokaságot, egyedül felment a hegyre imádkozni. Amikor beesteledett, egyedül volt ott. A hajó pedig már messze eltávolodott a parttól, és a hullámok között hányódott, mert ellenszél volt. Már hajnalodott, amikor Jézus odament hozzájuk a tengeren járva. Mikor pedig a tanítványok meglátták, hogy a tengeren jár, megrémültek, és ezt mondták: Kísértet ez! És ijedtükben felkiáltottak. De Jézus azonnal megszólította őket, és ezt mondta: Bízzatok, én vagyok, ne féljetek! Péter ekkor így válaszolt neki: Uram, ha te vagy az, parancsold meg, hogy odamenjek hozzád a vízen! Ő pedig így szólt: Jöjj! És Péter, kiszállva a hajóból, járni kezdett a vízen, és elindult Jézus felé. Amikor azonban az erős szélre figyelt, megijedt, és amint süllyedni kezdett, felkiáltott: Uram, ments meg! Jézus pedig azonnal kinyújtotta a kezét, megragadta őt, és ezt mondta neki: Kicsinyhitű, miért kételkedtél? És amint beszálltak a hajóba, elült a szél. A hajóban levők pedig leborultak előtte, és ezt mondták: Valóban Isten Fia vagy!

Mt 14,22-33.

ELŐRELÉPNI

Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezessen engem az egyenes úton! (Zsolt 143,10)

Régóta szerettem volna már változtatni az életemen. Egy jobb jövő reményében idegen országba terveztem költözni. Tudtam, ha megteszem, nem leszek egyedül; Krisztus velem lesz. Imáimban Istent kértem, hogy adjon nekem útmutatást döntésemben.
Egy vasárnapi istentiszteleten kaptam meg a bátorítást, amit Jézus vízen járásának történetén keresztül kerestem. Könnyen el tudtam magam képzelni, ahogy a hajóból csodálom az Úr hatalmát. De ha elindulnék felé, szememet csakis rajta tartva, mit sem törődve a hánykolódó habokkal... teljesen másképp tapasztalnám meg Isten dicsőségét. Micsoda áldás: teljesen rábízni magam Jézusra, belé kapaszkodni, az ő erejében bízni!
Több mint egy éve már, hogy magam mögött hagytam korábbi életem. Egy új országban élek, új barátokkal és új élményekkel. Az evangélium üzenete újra és újra erőt ad, hogy az Úr által elrendelt úton járjak. Hittel lépek előre és tudom, Isten sosem hagy el.

Imádság: Mennyei Atyánk, szükségünk van a te kegyelmedre, szeretetedre és útmutatásodra. Erősíts meg elhatározásainkban, hogy szemünket mindig rád függesszük a hit útján! Ámen.

Isten bátorságot ad, hogy hittel léphessek előre.
María de los Ángeles Vélez (Santiago, Chile)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK IDEGEN ORSZÁGBA KÖLTÖZNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek