2023. október 30. hétfő

Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem. Ne legyetek olyan oktalanok, mint a ló vagy az öszvér, amelynek kantárral és zablával kell fékezni szilajságát, másképpen nem közelít hozzád. Sok fájdalom éri a bűnöst, de aki bízik az ÚRban, azt ő szeretettel veszi körül. Örüljetek az ÚRnak, ujjongjatok, ti, igazak! Vigadjatok mind, ti, igaz szívűek!

Zsolt 32,8-11.

ÖRVÉNYLŐ VIZEK

Bölccsé teszlek és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem. (Zsolt 32,8)

Mielőtt nyílt vízre mentünk volna, órákon keresztül oktattam a kamasz táborozókat, hogyan kell kenuval manőverezni a vadvízen. Mikor végül elindultunk, előrementem. Ismertem a folyót, tudtam, melyik a legbiztonságosabb útvonal. Eleinte csendes szakaszon eveztünk, így nagyobb megerőltetés nélkül haladtunk. De az első folyókanyar környékéhez érve zuhatagokba kerültünk. Miközben a tomboló vízen át eveztem, utasításokat kiabáltam a többieknek, hogyan evezzenek. Követték a szavam, így mindenki épségben átért a zúgókon.
Az életben is vannak zuhatagos pillanatok. Egyik pillanatban csendesen sodródunk az árral, a másikban már próbálunk nem beborulni a tomboló vízbe. Ezek az embert próbáló pillanatok világítanak rá arra, hogy mennyire fontos a vezető az életünkben.
A Zsolt 32,8-ban Isten ígéretet tesz, hogy vezetni fog minket. Megnyugtató tudni, hogy szerető Istenünk mindig figyel ránk: "aki bízik az ÚRban, azt ő szeretettel veszi körül" (Zsolt 32,10). Ha bízunk benne, biztosak lehetünk abban, hogy ő átvezet minket az életünk összes tajtékzó örvényén.

Imádság: Drága Urunk, köszönjük határtalan szeretetedet és ígéretedet, hogy mindig velünk leszel. Segíts keresni útmutatásodat az életünk során! Ámen.

Engedem, hogy Isten legyen az útmutatóm mindenkor.
Wayne Greenawalt (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK A TÁBOROZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek