2023. október 31. kedd

Aki hiszi, hogy Jézus a Krisztus, Istentől született, és aki szereti azt, aki szülte, azt is szereti, aki attól született. Abból tudjuk meg, hogy szeretjük Isten gyermekeit, ha szeretjük Istent, és megtartjuk az ő parancsolatait. Mert az az Isten iránti szeretet, hogy parancsolatait megtartjuk, az ő parancsolatai pedig nem nehezek. Mert aki Istentől született, az legyőzi a világot, és az a győzelem, amely legyőzte a világot, a mi hitünk. Ki az, aki legyőzi a világot, ha nem az, aki hiszi, hogy Jézus az Isten Fia?

1Jn 5,1-5.

A SZERETET AJÁNDÉKAI

Ezeket azért írom nektek, hogy tudjátok: nektek, akik hisztek Isten Fiának nevében, örök életetek van. (1Jn 5,13)

Mindannyian szeretünk ajándékot kapni, főleg, ha a szeretteink adják. Ha az ajándék különösen tetszésünkre van, a vártnál több ideig élvezzük, mielőtt félretennénk. Vagy egyből elrakjuk, és meg is feledkezünk róla, mint egyéb tárgyi javainkról szoktunk általában.
Az Istentől kapott ajándékok azonban mindig elérhetőek és jelenlévők. Isten múlhatatlan szeretetét mutatja meg nekünk az élet, a család, a barátaink, a páratlan teremtés ajándékán keresztül. Mind közül a legjobb az örök élet ajándéka: "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen" (Jn 3,16).
Isten ajándékait nem lehet megvásárolni; ezek olyan szeretetteljes ajándékok, amiket emberi ésszel fel sem tudunk fogni. Isten szeretetének hatalmasságát fejezik ki számunkra. Fejezzük ki hálánkat az Úrnak úgy, hogy örömünket leljük ajándékaiban!

Imádság: Örökkévaló Istenünk, mérhetetlen szereteted felfoghatatlan számunkra. Hálát adunk neked mindenért! Ámen.

"Isten kegyelmi ajándéka az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban." (Róm 6,23)
Claudia Marianela Vicioso Melo (Dominikai Köztársaság)

IMÁDKOZZUNK, HOGY HÁLÁVAL TEKINTSÜNK ISTEN AJÁNDÉKAIRA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek