2023. november 1. szerda

A karmesternek: "A messzi fák galambja" kezdetű ének dallamára. Dávid bizonyságtétele abból az időből, amikor a filiszteusok elfogták Gátban.
Légy kegyelmes hozzám, Istenem, mert bosszút lihegnek ellenem, szüntelenül támadnak és gyötörnek engem. Ellenségeim szüntelenül bosszút lihegnek, sokan támadnak rám kevélyen. Ha félek is, benned bízom! Istenben, akinek igéjét dicsérem, Istenben bízom, nem félek, ember mit árthat nekem?! Szüntelenül elferdítik szavaimat, minden gondolatukkal rosszat akarnak nekem. Összefognak, lesben állnak, lépteimet figyelik, mert az életemre törnek. Megmenekülhetnek-e gazságuk ellenére? Taszítsd el haragodban e népséget, Istenem!
Te számon tartod bolyongásomat. Gyűjtsd könnyeimet tömlődbe, legyenek benne könyvedben! Meghátrálnak majd ellenségeim, amikor hozzád kiáltok. Ebből tudom meg, hogy Isten velem van. Istenben, akinek igéjét dicsérem, az ÚRban, akinek igéjét dicsérem, Istenben bízom, nem félek, ember mit árthat nekem?! Tartozom neked, Istenem, fogadalmaimmal, megadom hálaáldozatomat. Hiszen megmentettél engem a haláltól, lábamat az elbukástól, hogy járhassak Isten színe előtt az élet világosságában.

Zsolt 56.

BESZÉLGETÉS ISTENNEL

Ha félek is, benned bízom! (Zsolt 56,4)

Gyermekkoromban, amikor éjszaka egyedül voltam a sötét hálószobámban, úgy képzeltem el az álmaim ijesztő jeleneteit, mintha egy film játszódna le a szobaajtómon. Addig ismételgettem a Zsolt 56,4 versét: "Ha félek is, benned bízom!", amíg el nem aludtam. Nem tudtam, mit jelent Istenben bízni, de számomra elég volt, hogy menedéket találjak ezekben a szavakban.
Több mint 50 évvel később már sokkal több szentírási helyet ismerek, amely Isten jelenlétéről és gondviseléséről biztosít. De az igazság az, hogy néha még mindig felébredek a sötétben, és a "mi lenne, ha" kérdés félelemmel tölt el. Ilyenkor ugyanazt az igeverset imádkozom, amit gyerekkoromban megjegyeztem.
A zsoltáros azt tanítja nekünk, hogy a bizalom a félelem ellenszere. Amikor bízom Istenben, nem kell kitalálnom a dolgokat, megoldanom azokat a "mi van, ha" kérdéseket, vagy ismernem az ismeretlent. Nem tudom, hogyan fognak alakulni az ügyeim. Amikor azonban bízom, megnyugodhatok Isten jelenlétében, még ha csak néhány percre is. Nem kell félnem, mert Isten soha nem hagy el engem.

Imádság: Istenünk, amikor félünk, megnyugodhatunk a jelenlétedben, és tudhatjuk, hogy mindig velünk vagy. Ámen.

Az Istenbe vetett bizalom le tudja csillapítani félelmeimet.
Linda Coggin (Brit Columbia, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A RÉMÁLMOKAT ÁTÉLŐ GYERMEKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek