2023. november 3. péntek

Jézus Krisztus születése pedig így történt: Mikor anyja, Mária már jegyese volt Józsefnek, de még nem keltek egybe, kitűnt, hogy áldott állapotban van a Szentlélektől. Férje, József, aki igaz ember volt, és nem akarta őt szégyenbe hozni, elhatározta, hogy titokban elbocsátja. Amikor azonban ezt végiggondolta magában, íme, az Úr angyala megjelent neki álmában, és ezt mondta: József, Dávid fia, ne félj feleségül venni Máriát, mert ami benne fogant, az a Szentlélektől van. Fiút fog szülni, te pedig majd Jézusnak nevezed, mert ő fogja megszabadítani népét bűneiből. Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék, amit az Úr mondott a próféta által: "Íme, a szűz fogan méhében, és fiút szül, és Immánuélnak nevezik majd" - ami azt jelenti: Velünk az Isten. József pedig, amikor felébredt álmából, úgy tett, ahogyan az Úr angyala parancsolta neki, és feleségül vette őt, de nem érintette addig, amíg meg nem szülte fiát, akit Jézusnak nevezett el.

Mt 1,18-25.

EZ LESZ A JELE

A jel pedig ez lesz számotokra: találtok egy kisgyermeket, aki bepólyálva fekszik a jászolban. (Lk 2,12)

Nemrégiben diagnosztizáltak nálam egy ritka genetikai betegséget, amely súlyosan érintette a szívemet, és most szívelégtelenségben szenvedek. Havonta infúzióra van szükségem a kórházban, és a kezelések után gyakran kimerültnek érzem magam. Az igencsak sűrű életmódom a feje tetejére állt. A jövőm bizonytalan, de Isten kezében van.
Néha úgy érezhetjük, hogy egyedül vagyunk, vagy kiszolgáltatottak, és szükségünk van Isten jelenlétének valami különleges jelére. Egyik este a havi infúzióm után miközben a napi áhítatomat olvastam, ezekre a szavakra bukkantam: "Ma Isten vigasztalása és szeretete árasszon el téged". A következő napon egy csodálatos szivárvány töltötte meg az égboltot körülöttem.
Bizonyára mindkettő Isten soha véget nem érő, és mindannyiunk számára elérhető gondviselésének, békéjének és vigasztalásának jele volt. Ki kell nyitnunk a szemünket, hogy minden nap meglássuk Isten jelenlétének jeleit.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük neked a bizonyosságot, hogy minden nap mellettünk vagy. Segíts, hogy rád támaszkodjunk, bármilyen kihívással nézünk is szembe! Ámen.

Ma kinyitom a szemem, hogy meglássam Isten jelenlétének jeleit.
Barb Sanders (Dél-Ausztrália, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK A SZÍVBETEGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek