2023. november 4. szombat

Az Írás így szól: "Aki hisz őbenne, nem szégyenül meg." Nincs különbség zsidók és görögök között, mert mindenkinek ugyanaz az Ura, és ő bőkezű mindazokhoz, akik segítségül hívják őt, mert "aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül".
De hogyan hívják segítségül azt, akiben nem hisznek? Hogyan is higgyenek abban, akiről nem hallottak? Hogyan hallják meg igehirdető nélkül? És hogyan hirdessék, ha nem küldettek el? Amint meg van írva: "Milyen kedves azoknak a jövetele, akik az evangéliumot hirdetik!" Csakhogy nem mindenki engedelmeskedett az evangéliumnak, hiszen Ézsaiás is ezt mondja: "Uram, ki hitt annak, amit tőlünk hallott?" A hit tehát hallásból van, a hallás pedig Krisztus beszéde által.

Róm 10,11-17.

MINDENKI ISTENE

Nincs különbség zsidók és görögök között, mert mindenkinek ugyanaz az Ura, és ő bőkezű mindazokhoz, akik segítségül hívják őt. (Róm 10,12)

Egy önálló életet élő idősek számára fenntartott intézményben élek. A vallást itt katolikusok, mormonok, különböző protestánsok képviselik és van néhány kételkedő is. Egy nap, amikor a katolikus csoport egy fiatal pappal misézett, találkoztam vele, és röviden elbeszélgettünk. Nagyon élveztem a találkozást.
Máskor, amikor egy mormon vallású asszonnyal beszélgettem, aki súlyos betegségben szenvedett, elmondta, hogy az Úr hogyan volt végig vele a bajban.
Amikor én felnőttem, nem volt szokás, hogy az emberek más felekezetű emberekkel beszélgessenek az egyházuk teológiájáról vagy istentiszteleti stílusáról. Talán azt feltételeztük, hogy a mi egyházunk tartja helyes módon az istentiszteleteket, és mások egyszerűen nem vesznek róla tudomást.
Ebben az idősek otthonában idősebbek és bölcsebbek lettünk. Bátorítjuk egymást, és tudjuk, hogy az Úr üdvözítő kegyelme mindenkinek szól. Gyakran figyelmen kívül hagyjuk az idős korral együtt járó áldásokat; ide tartozik mások hitének, meggyőződésének tiszteletben tartása is.

Imádság: Urunk, vezess minket a mindennapi kapcsolatainkban, és bátoríts, hogy szeressünk és tiszteljünk másokat, és megosszuk velük kegyelmedet! Ámen.

Isten üdvözítő kegyelme mindenkinek szól.
Billie I. Reynolds (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ IDŐSEK OTTHONÁBAN ÉLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek