2023. november 7. kedd

A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés. Ennek a hitnek az alapján nyertek Istentől jó tanúbizonyságot a régiek. Hit által értjük meg, hogy a világokat Isten szava alkotta, úgyhogy a nem láthatókból állt elő a látható.

Zsid 11,1-3.

ISTEN ÚTJA, NEM AZ ENYÉM

A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés. (Zsid 11,1)

A kora reggeli kávét és fánkot együtt fogyasztottam a lányunkkal, két csodálatos, energikus gyermek édesanyjával. Mindketten nehéz időszakon mentünk keresztül. Ő éppen egy fájdalmas váláson volt túl. Nálam nemrég diagnosztizáltak Parkinson-kórt. Beszélgettünk a fenti bibliai igéről. Aztán a lányom egy olyan felismeréssel szolgált, amely meglepett. Azt mondta: "Szerintem csodálatos, hogy amikor bajban vagyunk, és nem látunk kiutat, Isten meglep minket a megoldással". Három év telt el azóta. Ő közben férjhez ment egy derék hívő emberhez, én pedig csak enyhe tüneteket tapasztaltam a betegségemben.
Gyakran azt gondolom, hogy megvan a megoldásom az élet küzdelmeire, és imáimban próbálom meggyőzni Istent, hogy az én szemszögemből lássa a dolgokat. Most már eljutottam oda, hogy csak azt kérem, hogy Isten akarata legyen meg az életemben. És Isten válasza általában csodálatosabb, mint ahogy azt el tudtam volna képzelni. Nagy az Isten hűsége, bölcsessége és hatalma!

Imádság: Drága Istenünk, emlékeztess minket arra, hogy te tudod, mi a legjobb nekünk! Akaratunkat alávetjük a te akaratodnak. Ámen.

Reményemet és hitemet Istenbe helyezem.
George Burke (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ APÁKÉRT ÉS LEÁNYAIKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek