2023. november 12. vasárnap

A karmesternek: Dávid zsoltára.
Az egek hirdetik Isten dicsőségét, kezének munkájáról beszél a menny. Nappal a nappalnak adja át e szót, éjjel az éjjelnek adja tudtul. Nincs szó, és nincs beszéd, hangjuk sem hallatszik, mégis eljut hangjuk az egész földre, szavuk a világ végéig. Sátrat készített a napnak, amely mint vőlegény jön ki szobájából, örül, mint egy hős, hogy futhat pályáján. Elindul az ég egyik szélétől, átível a másik széléig, nincs rejtve melege elől semmi.
Az ÚR törvénye tökéletes, felüdíti a lelket. Az ÚR intő szava határozott, bölccsé teszi az együgyűt. Az ÚR rendelkezései helyesek, megörvendeztetik a szívet. Az ÚR parancsolata világos, ragyogóvá teszi a szemet. Az ÚR félelme tiszta, megmarad örökké. Az ÚR döntései igazak, mindenben igazságosak, kívánatosabbak az aranynál, sok színaranynál is, édesebbek a méznél, a csurgatott méznél is.

Zsolt 19,1-11.

A SZENTÍRÁS TELJESSÉGE

Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága. (Zsolt 119,105)

Amikor a kislányom, Summer négyéves volt, elvittem egy képzőművészeti múzeumba. Elérkeztünk egy multimédiás tájképhez, ami egy vadvirágos rétet ábrázolt egy szeles napon. Az égen felfújt szürke vászon jelenítette meg a baljóslatú felhőket, amik kiálltak a vászonból. Egy nagy csokor virág úgy tűnt, mintha ringana, hajladozna a zöld fűben. Summer sokáig állt átszellemülten a festmény előtt.
Szerettem volna Summert a művészetekre ösztönözni, ezért megkérdeztem, hogy le tudná-e rajzolni a képet, ha hazaérünk. Azt mondta: "Nem, de el tudom táncolni." Legnagyobb meglepetésemre piruettel és más mozdulatokkal pörgött, amiket a balettórákon tanult. Lányom nem a festmény formáját ragadta meg, hanem a lényegét: a szél mozgását a réten.
Ez elgondolkoztatott: vajon milyen gyakran hagyom figyelmen kívül a Biblia lényegi mondanivalóját, mert túlzottan a szavakra koncentrálok. Könnyű félreérteni azt, amit a törvénytudó mondott: "Ki az én felebarátom?" (Lk 10,29). De Isten megérti ezt, és - miközben az Urat keressük - folytatja a munkát szívünkben, hogy az megnyíljon a Szentírás teljességére.

Imádság: Urunk, adj szemet, mely nem csak a szavakat látja a Biblia olvasásakor, hanem Szentlelked is. Segíts megnyitni szívünket és elménket, hogy megértsük igédet. Ámen.

Jézus megmutatja igazságát azoknak, akik keresik azt.
Sam Whatley (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK KERESIK AZ IGAZSÁGOT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek