2023. november 13. hétfő

Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert "a jókedvű adakozót szereti Isten". Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségetekből jusson minden jó cselekedetre. Amint meg van írva: "Bőkezűen osztott a szegényeknek, igazsága megmarad örökké."

2Kor 9,6-9.

JÓKEDVŰ ADAKOZÓK

Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert "a jókedvű adakozót szereti Isten". (2Kor 9,7)

Én vagyok a legkisebb négy testvér közül. Puerto Rico vidéki részén, ahol felnőttem mindenféle gyümölcs megterem az állami birtokok földjein. Szegények voltunk, de mások szemében gazdagoknak tűntünk, mert apám volt az állami birtokok egyik felügyelője. Egy tucat család jólétéért felelt, akik ott dolgoztak. Emlékszem, ahogy anyám megosztotta az ennivalót az állami közösség családjaival. És az apám előleget adott a dolgozóknak, hogy a gyerekeik ne éhezzenek, annak ellenére, hogy a mi családunk is szükséget szenvedett.
Ahogy visszaemlékszem szerető és nagylelkű szüleimre, és arra, ahogy példájukon keresztül vezettek, hálás vagyok értük. Ha a szüleim saját szükségleteiket háttérbe helyezve megosztották másokkal, amijük volt, akkor mennyivel többet tesz értünk Isten, a szerető szülő, amikor kegyelemmel és szeretettel fordul felénk. Hála neki ezért!

Imádság: Nagylelkű Istenünk, aki "igazságot szolgáltat az elnyomottaknak, kenyeret ad az éhezőknek" (Zsolt 146,7), hálát adunk örökké tartó könyörületedért! "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket... Ámen." (Mt 6, 9-13)

Egy nagylelkű szív örömet szerez az Úrnak.
Ada Iris Santiago Vargas (Puerto Rico, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉLELMISZERT OSZTÓ SEGÉLYSZERVEZETEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek