2023. november 17. péntek

Az ÚR védelmez téged, az ÚR a te oltalmad jobb kezed felől. Nem árt neked nappal a nap, sem éjjel a hold. Az ÚR megőriz téged minden bajtól, megőrzi életedet. Megőriz az ÚR jártodban-keltedben, most és mindenkor.

Zsolt 121,5-8.

MAGÁNYOS ÓRÁK

Nyomorúságomban az ÚRhoz kiáltok, és ő meghallgat engem. (Zsolt 120,1)

Mindig is szerettem volna utazgatni és más helyeket felfedezni. Teljesült a vágyam, amikor egy meteorológushoz mentem feleségül, akinek a munkája elszólított minket lakóhelyünktől, és Kaliforniába, a San Francisco-öbölbe költöztünk. Senkit sem ismertünk azon a környéken, kivéve a férjem kollégáit, akik szintén nem laktak közel hozzánk.
A lakhatásunk drága volt, alig maradt pénzünk, így takarékos megoldásokat kerestem kisfiunk szórakoztatására. A közeli parkba jártunk a játszótérre, és kacsákat etettünk a tóban. Biciklivel mentünk templomba, könyvtárba, boltba. Sok örömöt átéltünk, de szenvedtem a szűkös anyagiak és a magányosság miatt. Csatlakoztunk egy gyülekezethez, de ott a tagok már ezer éve ismerték egymást, így nehéz volt beilleszkednünk.
Magányos óráimban Istenhez kiáltottam imában, és olyan közel kerültem az Úrhoz, hogy hallottam a hangját, ahogy a lelkemhez szól. Néhányan kétségbe vonták, amikor elmondtam, hogy hallom Isten hangját. Nem a fülemmel, hanem a szívemben hallottam őt. Amikor a kapcsolatom elmélyült Istennel, rájöttem, hogy ha hozzá fordulunk a nyomorúság idején, olyan áldásokat tapasztalhatunk meg, amikről nem is álmodtunk.

Imádság: Köszönjük Urunk, hogy velünk vagy, amikor magányosnak érezzük magunkat, és válaszolsz az imáinkra oly módon, amit elképzelni sem tudtunk. Ámen.

Istent meghallani ajándék.
Mary Hunt Webb (Új-Mexikó, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYÜLEKEZETÜNK ÚJ TAGJAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek