2023. november 20. hétfő

A karmesternek: Dávid zsoltára.
Hallgasson meg téged az ÚR a veszedelem napján, legyen oltalmad Jákób Istenének neve! Küldjön neked segítséget szentélyéből, erősítsen a Sionról! Gondoljon sok ételáldozatodra, égőáldozatodat fogadja szívesen. (Szela.) Adja meg szíved vágyát, teljesítse minden tervedet! Akkor örvendezünk győzelmednek, és zászlót emelünk Istenünk nevében. Teljesítse az ÚR minden kérésedet!
Jól tudom, hogy az ÚR győzelmet ad felkentjének, felel neki szent egéből győzelmes jobbjának hőstetteivel. Ezek a harci kocsikat, amazok a lovakat emlegetik dicsekedve, mi pedig Istenünknek, az ÚRnak a nevét. Ők térdre rogynak és elesnek, mi pedig felkelünk, és talpon maradunk. URam, segítsd meg a királyt! Hallgass meg minket, ha hozzád kiáltunk!

Zsolt 20.

LEVÉL ISTENNEK

Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt. (Fil 4,6)

Tinédzser koromban meghalt édesapám, az egyetemi felvételi nem sikerült, és alig volt mit ennem. Annyira megterheltnek éreztem magam, hogy imádkozni is nehéz volt. Ezért inkább levelet írtam Istennek, amiben arra kértem, hogy vegye el a terheimet. Néhányszor elolvastam, lezártam egy borítékban, és elfelejtkeztem róla. Annyira gyerekesnek és butaságnak tűnt, és nem is gondoltam volna, hogy Isten figyel rám.
Évekkel később megtaláltam a levelet, és tudtam, Isten mindvégig tudott a szívemben lévő szomorúságról. Ahogy visszatekintettem, láttam Isten keze munkáját az életemben.
Néha annyira letaglóznak életünk problémái, körülményei, hogy még az is szenvedést okoz, hogy beszéljünk Istennek érzéseinkről. Nem számít, hogy írunk, mormolunk, vagy sírunk Isten jelenlétében - ő meghallja! Mindössze arra van szükségünk, hogy átadjuk terheinket Istennek és kezében hagyjuk. Amikor továbbra is folyamatosan aggódunk, miután már letettük bajainkat Istennek, akkor tulajdonképp visszavesszük a terheket. Nagyon fontos bíznunk, hogy Isten majd kezeli a helyzetünket az ő idejében és az ő módján.

Imádság: Mennyei Atyánk, halld meg a szívükben elkeseredett embereket, akik megfáradtak, és nincs támaszuk. Ámen.

Hogyan tudom kiönteni a szívem Istennek?
Muyiwa Benralph Olaiya (Szövetségi Fővárosi Terület, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK EGYETEMRE JELENTKEZNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek