2023. november 23. csütörtök

Hálaadó zsoltár.
Ujjongjatok az ÚR előtt az egész földön! Szolgáljatok az ÚRnak örömmel, vigadozva járuljatok színe elé! Tudjátok meg, hogy az ÚR az Isten! Ő alkotott minket, az övéi vagyunk: az ő népe és legelőjének nyája. Menjetek be kapuin hálaénekkel, udvaraiba dicsérettel! Adjatok hálát neki, áldjátok nevét! Mert jó az ÚR, örökké tart szeretete, és hűsége nemzedékről nemzedékre.

Zsolt 100.

NAGY HÁLA

Mint Istennek választottai, öltsetek magatokra könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet. Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak. (Kol 3,12-13)

A hálaadás napja volt mindig is a kedvenc ünnepem. Texas dél-keleti részén általában hűvös az idő, és mindig jólesik kiszakadni a munka és a mindennapi teendők körforgásából. Sok évvel ezelőtt eldöntöttem, hogy megfőzöm a hálaadási vacsorát a családomnak. Megvettem a hozzávalókat, és egy egész napot főzéssel töltöttem. Sikeresen elkészítettem a köreteket, nagy odafigyeléssel a családi receptek alapján. De hálaadás napján délelőtt elszundítottam a kanapén, míg sült a pulyka. Végül a pulyka túlsült, ropogósabb és szárazabb lett, mint szerettem volna. De a családom nagyra értékelte, és élvezettel fogyasztotta a vacsorát.
Hálás vagyok családtagjaim ajándékáért, hogy elfogadják a konyhában vétett baklövéseimet és a furcsaságaimat. A hálaadás szó jelentése az "isteni jóság nyilvános elismerése vagy ünneplése". Tehát félretéve a recepteket és fogásokat, a mostani hálaadás ünnepén szeretném csak egyszerűen felismerni Isten jóságát, és hálával tekinteni Isten minden áldására, köztük a családomra, a jó egészségre és az együtt töltött idő ajándékára. Keresztény családként ünnepeljük az irgalom és megbocsátás bőségét, ami Krisztusban a miénk is lett!

Imádság: Köszönjük, Atyánk irgalmadat és a megváltás ajándékát. Segíts, hogy a te példádat kövessük. Ámen.

Minden nap ünnepelni fogom Isten jóságát.
Jennifer L. Luckett (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT A CSALÁDOKÉRT, AKIK EGYMÁSTÓL TÁVOL TÖLTIK AZ ÜNNEPEKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek