2023. november 25. szombat

Amikor Jézus ismét átkelt hajón a túlsó partra, nagy sokaság sereglett köré, ő pedig a tenger partján maradt. Akkor jött egy zsinagógai elöljáró, név szerint Jairus, aki meglátva őt, lába elé borult, és esedezve kérte: A kislányom halálán van, jöjj, tedd rá a kezed, hogy meggyógyuljon, és életben maradjon. Jézus ekkor elindult vele. A nagy sokaság követte őt, és tolongott körülötte. Egy asszony pedig, aki tizenkét éve vérfolyásos volt, sok orvostól sokat szenvedett, és mindenét rájuk költötte ugyan, mégsem látta semmi hasznát, hanem még rosszabbul lett; amikor hallott Jézusról, eljött, és a sokaságban hátulról megérintette a ruháját, mert így gondolkodott: Ha megérintem akár csak a ruháját is, meggyógyulok. Azonnal elapadt a vérzés forrása, és érezte testében, hogy meggyógyult a bajából. Jézus azonnal észrevette, hogy erő áradt ki belőle, ezért a sokaságban megfordulva így szólt: Ki érintette meg a ruhámat? Tanítványai így feleltek: Látod, hogyan tolong körülötted a sokaság, és azt kérdezed: Ki érintett meg engem? Jézus körülnézett, hogy lássa, ki tette ezt. Az asszony pedig, mivel tudta, mi történt vele, félve és remegve jött elő; leborult előtte, és elmondta neki a teljes igazságot. Ő pedig ezt mondta neki: Leányom, a hited megtartott téged: menj el békességgel, és bajodtól megszabadulva légy egészséges!

Mk 5,21-34.

ELÉG VOLT!

Odavittek Jézushoz minden beteget, és kérték őt, hogy legalább a ruhája szegélyét megérinthessék. És aki csak megérintette, meggyógyult. (Mt 14,35-36)

"Elég volt!" - így sírtam az édesapámnak, mikor egy újabb orvosi kezelésem kudarcot vallott. Nem akartam többé csalódni az orvosi kezelésekben, amiktől csak rosszabbul lettem, és a szakértőkben, akik nem tudták kideríteni, mi a bajom. Belefáradtam, hogy az egészségi állapotom bekorlátozott - elszigetelt másoktól és képtelenné tett a munkára, testmozgásra, hogy gondoskodjak magamról, vagy hogy élvezzem a hobbijaimat és azokat a tevékenységeket, amiket régen úgy szerettem.
A tapasztalataim miatt együtt éreztem a mai olvasmányban lévő asszonnyal. 12 éve vérzett, és a társadalom kiközösítette. Minden pénzét az orvosokra költötte, de az állapota csak rosszabbodott. Amikor megérintette Jézus ruháját, meggyógyult, és túláradó megkönnyebbülés, hála és öröm töltötte be!
30 éve élek krónikus, bénító fájdalomban, de az asszony bátorsága arra emlékeztet, hogy Jézusban mindig van remény. Isten felhasználhatja a körülményeimet, hogy lelki érettségre vezessen, és hogy segíteni tudjak másoknak Jézushoz fordulni. Jézus munkálkodik akár egy bátorító szón, imán vagy figyelmes hallgatáson keresztül is. Nekem csak bátorságra van szükségem, hogy odaforduljak és megérintsem a köpenyét.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük a reményt, ami Jézusban a miénk lehet. Ámen.

Hogyan segíthetek ma valakinek Jézushoz közeledni?
Bronwyn Ashton Winch (Queensland, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK A KRÓNIKUS FÁJDALOMMAL ÉLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek