2023. november 28. kedd

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek! A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt! Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban. Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! Amit tanultatok és átvettetek, hallottatok és láttatok is tőlem, azt tegyétek, és veletek lesz a békesség Istene.

Fil 4,4-9.

ISTEN BÉKESSÉGE

Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban. (Fil 4,7)

Férjemmel szép életünk volt. Mindketten átéltünk korábbi viharos házasságot, és úgy gondoltuk, hogy boldog közös jövő előtt állunk. De négy év együttélést követően férjemnek gondjai adódtak az étel lenyelésével.
Számos orvosi konzílium után nyelőcsőrákot állapítottak meg. A kilátásai nem voltak biztatóak, ez egy halálos betegség. Imádkoztunk gyógyulásáért, és aztán mindent rábíztunk az Úrra.
Az egyik vasárnapi istentiszteleten a lelkész a menyországról és a Krisztusban nyert örökéletről beszélt. Hirtelen világosság töltötte el a szívemet, mintha Isten így szólt volna hozzám: "Várom őt. A legjobb csak most jön számára." Hirtelen csodálatos békesség töltött be.
A férjem öt hónappal ezután meghalt. Mélyégesen meggyászoltam, de tudtam, hogy megszabadult minden fájdalomtól. Hálás vagyok Istennek a tőle kapott bizonyosságért és békességért, melyek megkönnyítették számomra a veszteség elhordozását.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy békességed, vigasztalásod és szereteted vesz körbe minket, különösen a gyász idején. Ámen.

Az Úr mindig közel van, hogy békességet és vigasztalást nyújtson.
Reidunn Hanasand (Agder, Norvégia)

IMÁDKOZZUNK A RÁKOS BETEGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek