2023. november 29. szerda

Mert ahogyan a test egy, bár sok tagja van, de a test valamennyi tagja, noha sokan vannak, mégis egy test, ugyanúgy a Krisztus is. Hiszen egy Lélek által mi is mindnyájan egy testté kereszteltettünk, akár zsidók, akár görögök, akár rabszolgák, akár szabadok, és mindnyájan egy Lélekkel itattattunk meg. Mert a test sem egy tagból áll, hanem sokból.
Nem mondhatja a szem a kéznek: "Nincs rád szükségem", vagy a fej a lábaknak: "Nincs rátok szükségem!" Ellenkezőleg: a test gyengébbnek látszó tagjai nagyon is szükségesek, és amelyeket a test kevésbé nemes tagjainak tartunk, azokat nagyobb tisztességgel vesszük körül, és amelyek ékesség nélküliek, azok nagyobb megbecsülésben részesülnek: a becseseknek azonban nincs erre szükségük. Isten szerkesztette így a testet egybe: az alacsonyabb rendűnek nagyobb tisztességet adva, hogy ne legyen meghasonlás a testben, hanem kölcsönösen gondoskodjanak egymásról a tagok. És így ha szenved az egyik tag, vele együtt szenved valamennyi, ha dicsőségben részesül az egyik tag, vele együtt örül valamennyi.

1Kor 12,12-14.21-26.

AZ ÖTÖDIK HÚR

Isten szerkesztette így a testet egybe: az alacsonyabb rendűnek nagyobb tisztességet adva, hogy ne legyen meghasonlás a testben, hanem kölcsönösen gondoskodjanak egymásról. (1Kor 12,24-25)

Vasárnap én tartottam a gyermekeknek szóló tanítást az istentiszteleten. Mivel szeretek játszani az öt húros bendzsómon, ezt használtam Krisztus teste és az egyház példájának bemutatására. Megmutattam, hogy a bendzsónak öt húrja van, de az ötödik húr sokkal rövidebb, mint a többi, ahogy ők is alacsonyabbak a gyülekezetben lévő felnőtteknél. Az ötödik húrt általában kevesebbet használják, kevesebbszer pengetik meg, mint a többit, így kisebb figyelmet kap. Éppen így van a gyerekekkel is, akik talán kevesebb figyelmet kapnak a gyülekezetben, mint más tagok.
De ez nem jelenti azt, hogy ők kevésbé fontosak a gyülekezet életében. Azt is megmutattam, hogyan hangolják ezt a legrövidebb húrt a legmagasabb hangmagasságra, ami lehetővé teszi, hogy vidám, élénk hangon szólaljon meg, ami nélkül egyetlen dal sem lenne olyan kellemes hangzású. Eljátszottam egy rövid dallamot az ötödik húr pengetése nélkül, majd ugyanazt a dallamot az ötödik húr használatával. Micsoda különbség!
A gyülekezet minden tagjának fontos szerepe van az evangélium üzenetének terjesztésében és az egyéb egyházi szolgálatban is. Valamennyi tag adottságainak össze kell olvadnia, hogy továbbadhassuk a Krisztustól kapott szeretetet és örömöt.

Imádság: Istenünk, segíts tudatában lenni annak, hogy mennyire fontosak vagyunk neked és a szolgálatodnak. Ámen.

Krisztus szolgáiként a szeretet és az öröm terjesztésére hívattunk.
Ric Lillard (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYÜLEKEZETÜNKBEN LÉVŐ GYERMEKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek