2023. december 19. kedd

Eközben a júdaiak valamennyien ott álltak az ÚR színe előtt kicsiny gyermekeikkel, feleségeikkel és fiaikkal együtt. Akkor kiáradt az ÚR lelke a gyülekezet jelenlétében Jahazíélre, aki Zekarjá fia, az Benájá fia, az Jeíél fia, az Mattanjá fia, Ászáf fiai közül való lévita volt, és megszólalt: Figyeljetek, egész Júda és Jeruzsálem lakói meg te, Jósáfát király! Ezt mondja nektek az ÚR: Ne féljetek és ne rettegjetek ettől a nagy tömegtől, mert nem a ti háborútok ez, hanem az Istené! Holnap induljatok ellenük! Ők a Cíc-hágón vonulnak majd föl, és a völgy végénél, a Jerúél-puszta előtt találkoztok velük. Nektek nem is kell majd harcolnotok, csak veszteg állnotok és néznetek, hogyan szabadít meg benneteket az ÚR. Ne félj és ne rettegj, Júda és Jeruzsálem! Holnap vonuljatok ellenük, mert veletek lesz az ÚR! Ekkor Jósáfát arccal a földig hajolt, és Júda meg Jeruzsálem lakói mindnyájan leborultak az ÚR színe előtt, és imádták az URat. A keháti és kórahi léviták pedig fölálltak, és egyre hangosabban dicsérték az URat, Izráel Istenét. Kora reggel fölkeltek és kivonultak Tekóa pusztájába. Amikor kivonultak, előállt Jósáfát, és ezt mondta: Hallgassatok rám, Júda és Jeruzsálem lakói! Higgyetek Istenetekben, az ÚRban, és megmaradtok! Higgyetek prófétáinak, és boldogultok! Miután tanácskozott a néppel, fölállította az ÚR énekeseit, akik szent öltözetben dicsérték őt, és az arcvonal előtt vonulva így énekeltek:
Adjatok hálát az ÚRnak, mert örökké tart szeretete! Amikor elkezdték az ujjongást és a dicséretet, az ÚR lázadókat támasztott a Júdára támadó ammóniak, móábiak és a Széír-hegység lakói között, és ezért vereséget szenvedtek.

2Krón 20,13-22.

TELJES ERŐMMEL

Dávid teljes erővel táncolt az ÚR színe előtt. (2Sám 6,14)

Az iskolai félév utolsó napján bementem a lányom osztályába. A tanár bekapcsolta a rádiót, hogy szórakoztassa a gyerekeket. A legtöbbjük ült és himbálta a kis testét a zenére. Aztán jött egy népszerű keresztény dal, s a gyerekek felugrottak a padokból. Vidáman énekelni és táncolni kezdtek, teljes összhangban. Mindannyian ismerték ennek a dalnak a táncmozdulatait.
Lenyűgözött, ahogy a nyugodt légkört egyetlen dal szempillantás alatt megtöltötte energiával. A zene erejére gondoltam és arra, ahogy Dávid a 2Sám 6,14-16 szerint "teljes erővel táncolt az Úr színe előtt", mikor a frigyládát Jeruzsálembe vitte. Eszembe jutott, ahogy Jósáfát énekre és az Úr dicsőítésére buzdította a népet, mely megváltoztatta a csata kimenetelét. (2Krón 20,21)
Ettől a naptól kezdve, ahogy dicsérem és magasztalom az Urat csendességemben, béke és biztonság árasztja el a lelkemet. Érzem Isten jelenlétét és látom őt cselekedni az életemben. Ez a gondolat örömmel tölt el egész nap, és bizonyossá tesz arról, hogy Isten mindig velem van.

Imádság: Drága Istenünk, segíts, hogy értékeljük szent neved dicséretét. Szívből jövő hálával éneklünk neked. Ámen.

Dicsőítő énekeim közelebb vonnak Istenhez.
Catherine Kwao (Nagy Accra Régió, Ghána)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY NAPONTA DICSÉRJÜK ISTENT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek