2024. január 1. hétfő

Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és az Ige Isten volt. Ő kezdetben Istennél volt. Minden általa lett, és nélküle semmi sem lett, ami létrejött. Benne élet volt, és az élet volt az emberek világossága. A világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be. Megjelent egy ember, akit Isten küldött, akinek a neve János. Ő tanúként jött, hogy bizonyságot tegyen a világosságról, hogy mindenki higgyen általa. Nem ő volt a világosság, de bizonyságot kellett tennie a világosságról. Az Ige volt az igazi világosság, amely megvilágosít minden embert: ő jött el a világba.

Jn 1,1-9.

ÚJ KEZDET

Akkor ezt mondta Isten: Legyen világosság! És lett világosság. (1Móz 1,3)

A 2021-es szilveszteri istentiszteleten rendkívüli hálát éreztem. Új kezdetnek, új reménynek éreztem az eljövendő esztendőt az elmúlt év viszontagságaival szemben. Az istentisztelet után mégis sírva fakadtam, mert arra gondoltam, hogy mennyi minden hiányzik az életemből. Sokat vártam az új évtől, de nem tudtam, hogy mit tegyek. Reménytelennek éreztem magam.
Aznap este elhatároztam, hogy újra imádkozom. Nem kértem semmit. Helyette az 1Thessz 5,18-tól inspirálva hálát adtam mindenért, amim volt, és áldottnak éreztem magam. A hálaadó ima után az 1Móz 1,3 igevers új értelmet nyert a szívemben. Az 1Móz 1,2-ben a kezdet még reménytelennek tűnt. Abban a sivár helyzetben Isten megteremtette a világosságot. Ezzel reményt adott, majd megteremtette az eget, a tengereket és a földet. Amit Isten létre akart hozni, azt napról napra szavával teremtette meg. Ezt pedig addig tette, amíg minden jó nem lett.
Hívőként, amikor reménytelen helyzettel szembesülünk, az első, amit tehetünk, hogy behívjuk a Világosságot. Így szólhatunk: "Köszönöm, Jézus!" Ő a világ világossága (Jn 8,12). Krisztus világosságával együtt jön a remény. Az idei fogadalmam, hogy minden nap ezt a világosságot ragadom meg.

Imádság: : Istenünk, mutasd meg, hogyan vigyünk világosságot és jóságot a saját és a körülöttünk élők életébe! Ámen.

Krisztus világosságával nagy reménységet ad.
P. E. Uloh (Edo, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK HÁLÁS SZÍVVEL MINDAZÉRT, AMINK VAN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek