2024. január 2. kedd

Mivel tehát megigazultunk hitből, békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által. Őáltala járulhatunk hitben ahhoz a kegyelemhez, amelyben vagyunk, és dicsekszünk azzal a reménységgel is, hogy részesülünk Isten dicsőségében. Sőt, dicsekszünk a megpróbáltatásokkal is, mert tudjuk, hogy a megpróbáltatás szüli az állhatatosságot, az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet; a reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adott Szentlélek által.

Róm 5,1-5.

MEGINGATHATATLANUL

Teljes örömnek tartsátok, testvéreim, amikor különféle kísértésekbe estek, tudva, hogy hitetek próbája állhatatosságot eredményez. (Jak 1,2-3)

A jelenlegi otthonunkba költözve megtudtuk, hogy a vörös júdásfa nagyon gyakori ezen a vidéken. Gyakran furcsa alakúak és göcsörtös törzsűek. Sokuknak letörtek az ágaik a viharokban. Tavasszal azonban ezek az első fák, amelyek rügyeznek; virágaikkal élénk színt visznek az egyhangú, télies tájba.
Egyik ősszel a férjem átültetett a kertünkbe egy ilyen vörös júdásfa csemetét. Néhány hónapon belül egy vihar letörte a legmagasabb ágát. A fiatal fa azonban túlélte a telet, és a megmaradt ága tavasszal kivirágzott. Máig csak egyre nő, szép magasra. Isten úgy teremtette a vörös júdásfát, hogy mindenféle csapásnak ellenálljon, és a mi fánk is ilyen.
Olyan akarok lenni, mint ezek a gyönyörű fák. Amikor nehézségekkel szembesülök, szeretnék bízni a teremtő Istenemben. Istennek sok jó terve van velünk kapcsolatban, és a küzdelmeinket áldássá tudja változtatni, ha kitartunk. Amikor nehéz idők jönnek, elég erős akarok lenni ahhoz, hogy azt mondhassam: Nem árthattok nekem, mert Isten teremtett engem, és Isten ereje által bármit le tudok győzni. Ezzel a hittel olyan tudok lenni, mint ezek a megingathatatlan vörös júdásfák.

Imádság: : Atyánk, Istenünk, köszönjük az ellenállás és az erő természetben elénk táruló példáját. Adj erőt, hogy kitartsunk küzdelmeinkben! Ámen.

Istenre támaszkodhatok, hogy ellenálló és erős legyek.
Janet Kratochvil (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEHÉZSÉGEKKEL KÜZDENEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek