2024. január 3. szerda

Kérünk titeket, testvéreink, hogy becsüljétek meg azokat, akik fáradoznak közöttetek, akik elöljáróitok az Úrban, és intenek is titeket. Munkájukért nagyon becsüljétek és szeressétek őket! Éljetek egymással békességben! Kérünk titeket, testvéreink, intsétek a tétlenkedőket, biztassátok a bátortalanokat, karoljátok fel az erőtleneket, legyetek türelmesek mindenkihez. Vigyázzatok, hogy senki se fizessen a rosszért rosszal, hanem törekedjetek mindenkor a jóra egymás és mindenki iránt. Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra. A Lelket ne oltsátok ki, a prófétálást ne vessétek meg, de mindent vizsgáljatok meg: a jót tartsátok meg, a gonosz minden fajtájától tartózkodjatok!
A békesség Istene szenteljen meg titeket teljesen, és őrizze meg a ti lelketeket, elméteket és testeteket teljes épségben, feddhetetlenül a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére.

1Thessz 5,12-23.

ÚJ CÉLRA TÖREKVÉS

Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez Isten akarata... (1Thessz 5,16-18)

Nem akartam nyugdíjba menni, de 64 évesen elvesztettem munkámat. Aztán elköltöztünk, mert a férjem munkahelyet változtatott. Röviddel ezután két hosszabb utazásra is el tudtam menni, hogy egy válságban lévő családtagommal legyek, majd, hogy üdvözölhessem az újszülött unokámat. Ez nem lett volna lehetséges, ha munkába állok. De hiányzott a céltudatosság és a rendszeresség, amit a szakmám nyújtott. Nehéz volt a napjaimat kitölteni. Rájöttem, hogy választhatok: szomorkodhatok tovább azon, amit elvesztettem, vagy erősítem magamban a reményt.
Mindennap döntést hozunk arról, hogyan éljük meg a tanítványságunkat. Nem hiszem, hogy vannak olyan napok, amikor semmi fontos nem történik. Pál apostol az 1Thessz levélben emlékeztet bennünket Isten akaratára: mindenkor örüljünk, szüntelen imádkozzunk, és minden körülmények között adjunk hálát. De az ilyen egyszerű irányelveket lehetetlen követni, ha inkább arra összpontosítunk, ami rossz, mintsem arra, ami jó.
Most már imádságos elmélkedéssel kezdem és fejezem be a napomat, figyelve Isten jóságára. Hálával tekintem át a napot, annak nehéz részeit is, és tudatosan megnevezem a jó dolgokat. Örülni, imádkozni és hálát adni akarok. Akkor túl látok a körülményeimen, és a szívem Isten célja felé fordul.

Imádság: : Istenünk, segíts, hogy szavaink és tetteink tükrözzék hálánkat jelenlétedért és gondviselésedért. Ámen.

Az Istenbe vetett hit célt ad az életemnek.
Linda Coggin (Brit Columbia, Kanada)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK SZERETNÉK MEGTALÁLNI CÉLJUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek