2024. január 4. csütörtök

De amikor megjelent a mi üdvözítő Istenünk jósága és emberszeretete, nem az általunk véghezvitt igaz cselekedetekért, hanem az ő irgalmából üdvözített minket újjászülő és megújító fürdője a Szentlélek által, akit kitöltött ránk gazdagon Jézus Krisztus, a mi Üdvözítőnk által, hogy az ő kegyelméből megigazulva reménységünk szerint részesei legyünk az örök életnek.
Igaz ez a beszéd, és szeretném, ha szilárdan tanúskodnál ezek mellett, hogy az Istenben hívők igyekezzenek a jó cselekedetekben elöl járni: ezek jók és hasznosak az embereknek.

Tit 3,4-8.

A SZERETET EREJE

Mily drága a te szereteted, Istenem! Szárnyad árnyékába menekülnek az emberek. (Zsolt 36,8)

Amikor a családunk átköltözött a sivatagos délnyugati országrészbe, a nyári hónapok könyörtelen hőségének egyetlen enyhülését a nyilvános uszoda jelentette. A szüleim beírattak engem és a testvéreimet úszásoktatásra. Még mindig emlékszem a félelemre, amit az első órák alatt éreztem, különösen, amikor a medence mélyebb részére vittek. De oktatóink kedvesek voltak, és bíztunk abban, hogy biztonságban leszünk.
Sok évvel később nekünk is született három kisgyermekünk. Szükséges volt, hogy megtanítsuk őket úszni, hogy biztonságban legyenek a vízben és a víz közelében. A feleségem tanította őket, aki képzett vízbiztonsági oktató volt. Emlékszem, hogy volt némi prüszkölés, kapálózás és még sírás is, de a gyerekeink tudták, hogy az oktatójuk mindig ott van, hogy támogassa és megóvja őket a veszélytől. Végül nagyon jó úszók lettek, versenyeztek, és érmekkel, trófeákkal jutalmazták őket.
Most, idősödve néha elgondolkodom azon, hogy azok az úszóleckék mennyire hasonlítanak az Istennel való kapcsolatomhoz, aki az én tanítóm, és aki méltó minden bizalmamra. Mégis néha nyugtalankodom, és úgy érzem, elemészt a félelem. De aztán eszembe jut, hogy Isten a szeretet, és vigyáz rám.

Imádság: : Drága Istenünk, köszönjük örökkévaló szeretetedet, amely meghaladja értelmünket. Segíts, hogy hűségesek maradjunk hozzád! Jézus nevében kérünk. Ámen.

Isten soha nem hagy el a bajban.
Doug Wingert (Arizona, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI MOST TANUL ÚSZNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek