2024. január 5. péntek

Ha tehát van vigasztalás Krisztusban, ha van szeretetből fakadó figyelmeztetés, ha van közösség a Lélekben, ha van irgalom és könyörület, akkor tegyétek teljessé örömömet azzal, hogy ugyanazt akarjátok: ugyanaz a szeretet legyen bennetek, egyet akarva ugyanarra törekedjetek. Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is. Az az indulat legyen bennetek, amely Krisztus Jézusban is megvolt:
aki Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlő Istennel, hanem megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és emberként élt; megalázta magát, és engedelmes volt mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig. Ezért fel is magasztalta őt Isten mindenek fölé, és azt a nevet adományozta neki, amely minden névnél nagyobb, hogy Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alattiaké; és minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.

Fil 2,1-11.

SEGÍTŐKÉSZSÉG

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is. (Fil 2,3-4)

A hóvihar és a drámai hőmérséklet-csökkenés után vastag jég- és hóréteg borította a földfelszínt. Bár farkasordító hideg volt, a férjem, Solomon kiment, hogy megtisztítsa a házunk előtti járdát. Nehéz munka volt, de lassan egy keskeny utat sikerült vájnia.
Miközben egy rövid pihenőt tartott, egy férfi ment el a házunk előtt. Nem volt igazán az időjárásnak megfelelően felöltözve, és soványnak is tűnt, de felajánlotta, hogy segít, és ezt lelkesen meg is tette. Miközben a férfi a havat lapátolta, beszélgetésbe elegyedtek a férjemmel. Amikor Solomon meghallotta, hogy a férfi hajléktalan, elszorult a szíve. Tudta, hogy a zord tél idején sok embernek nagy szüksége van menedékre és ellátásra, ez az idegen mégis segítő szívvel közeledett hozzá. Közösen hamarosan megtisztították a járdát. A kedvességért cserébe Solomon ajándékot adott a férfinak, mielőtt elbúcsúzott volna tőle.
A férjem utána elgondolkodott a leckén, amelyet Isten mutatott neki: a segítség váratlanul is érkezhet, és nyitottnak kell lennünk az elfogadására. Mindannyiunknak vannak Istentől kapott ajándékaink, amelyekkel segítséget és reményt adhatunk egymásnak.

Imádság: : Édesatyánk, segíts, hogy elfogadjuk mások ajándékait és támogatását! Mutasd meg, hogy ajándékainkkal hogyan nyújtsunk reményt és segítséget másoknak! Ámen.

Ajándékaink mások javára válhatnak.
Madeline Kalu (Észak-Rajna-Vesztfália, Németország)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY SZABAD SZÍVVEL TUDJUNK SEGÍTSÉGET NYÚJTANI ÉS ELFOGADNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek