2024. január 6. szombat

A karmesternek: Húros hangszerre. Dávid tanítókölteménye.
Istenem, figyelj imádságomra, ne zárkózz el könyörgésem elől! Figyelj rám, hallgass meg engem! Bánatomban bolyongok, és sóhajtozom az ellenség hangoskodása, a bűnösök nyomorgatása miatt. Mert bajt zúdítanak rám, és haraggal támadnak rám. Szívem vergődik keblemben, halálos rémület fogott el. Félelem és reszketés lepett meg, borzongás járt át. Ezért így szóltam: Miért is nincs szárnyam, mint a galambnak, hogy elrepülhetnék, és nyugton lehetnék? Messzire bujdosnék, a pusztában laknék. (Szela.) Sietve keresnék menedéket a szélvész és a vihar elől.
Én pedig Istenhez kiáltok, és az ÚR megsegít engem. Bár reggel, délben, este gondban vagyok, és sóhajtozom, ő meghallja hangomat. Megszabadít engem támadóimtól, hogy békességem legyen, bár sokan vannak ellenem. Meghallgat Isten, és megalázza őket az, aki ősidők óta trónján ül. (Szela.) Mert nem akarnak megváltozni, és nem félik az Istent.

Zsolt 55,1-9.17-20.

NAPRÓL NAPRA

Vesd az ÚRra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz. (Zsolt 55,23)

Amikor elvesztettem az állásomat, a családom egyetlen bevételi forrása is elveszett. Szorongás és aggodalom lett úrrá rajtam, és úgy éreztem, hogy az egész világ súlya rajtam van. Csak az járt a fejemben, hogy mi lesz most.
Naponta olvastam a Bibliát, és ahogy most olvastam a sok, aggodalmaskodásról szóló részt, eszembe jutott, amit mindig is tudtam, de átmenetileg elfelejtettem: ha Istenben bízunk, az élet nem fog megtörni minket. Minden baj csak átmeneti, de Isten szerető gondviselése örökké tart. Ennek az igazságnak az ismerete és megélése mindent megváltoztatott. Ahelyett, hogy az aggodalmak szétválasztottak volna minket, családunk tagjai közelebb kerültek egymáshoz; megtanultunk alkalmazkodni és felülkerekedni. A jobb és nyugodtabb életszemlélet megkönnyítette a nehézségek elviselését, új barátokat szereztünk, és a régi romjaiból új életet építettünk.
Végül kaptam egy másik állást, és újra talpra álltam. Bár nehéz élmény volt, egy értékes leckét megtanultam, amit másképp talán nem tudtam volna. Ha azon aggódunk, hogy mi történhet az úton, az csak árthat nekünk. Az Úrba vetett bizalom azonban mindig meggyógyít - lépésről lépésre és napról napra.

Imádság: : Drága Urunk, köszönjük, hogy támogatásoddal soha nem kell aggodalmaskodnunk, mert te betöltöd legnagyobb szükségleteinket. Ámen.

Az élet megingathat, de Isten megtartó szeretete megőriz.
Mark A. Carter (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ELVESZTETTÉK AZ ÁLLÁSUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek