2024. január 8. hétfő

Mária pedig, amint odaért, ahol Jézus volt, meglátta őt, leborult a lába elé, és így szólt hozzá: Uram, ha itt lettél volna, nem halt volna meg a testvérem. Amikor Jézus látta, hogy Mária sír, és a vele jött zsidók is sírnak, háborgott lelkében, és megrendült. Megkérdezte: Hova helyeztétek őt? Azt felelték: Uram, jöjj és lásd meg! Jézus könnyekre fakadt. A zsidók ezt mondták: Íme, mennyire szerette! Közülük néhányan pedig így szóltak: Ő, aki a vak szemét megnyitotta, nem tudta volna megtenni, hogy ez ne haljon meg? Jézus — még mindig háborogva magában — a sírhoz ment: ez egy barlang volt, és kő feküdt rajta. Jézus így szólt: Vegyétek el a követ! Márta, az elhunyt testvére így szólt hozzá: Uram, már szaga van, hiszen negyednapos. Jézus azonban ezt mondta neki: Nem mondtam-e neked, hogy ha hiszel, meglátod az Isten dicsőségét? Elvették tehát a követ, Jézus pedig felemelte a tekintetét, és ezt mondta: Atyám, hálát adok neked, hogy meghallgattál. Én tudtam, hogy mindig meghallgatsz, csak a körülálló sokaság miatt mondtam, hogy elhiggyék, hogy te küldtél engem. Miután ezt mondta, hangosan kiáltott: Lázár, jöjj ki! És kijött a halott, lábán és kezén pólyákkal körülkötve, arcát kendő takarta. Jézus szólt nekik: Oldjátok fel, és hagyjátok elmenni!

Jn 11,32-44.

ÁLDÁSOK A TERHEK KÖZÖTT

Akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket örök elhatározása szerint elhívott. (Róm 8,28)

22 éves korában a fiunkat, Johnt, aki Duchenne-izomsorvadásban szenvedett, megműtötték. Táplálékfelvételt segítő csöveket helyeztek a testébe. Az izmok elvesztése, beleértve azokat is, amelyek a nyelést irányítják, olyan állapotot teremtett, amely hozzájárult a gyakori tüdőgyulladáshoz. John ráadásul lefogyott.
Két hónappal a műtét után, a hálaadás ünnepének közeledtével elkeseredettnek éreztem magam, mert John már nem tudott a családdal együtt étkezni. A templomban a felolvasott bibliai rész, amely Lázár feltámasztásáról szólt, új értelmet nyert számomra. Ahelyett, hogy azon siránkoztam volna, hogy John már nem tud enni, hálát adtam, hogy életben van. Milyen csodálatos, hogy Isten olyan tudást és képességet adott a tudósoknak, hogy az emberi élet fenntartásához szükséges összes tápanyagot egy üvegpalackba tegyék!
John nem tudta úgy élvezni a családi étkezéseket, mint egykor, de tudott nevetni, beszélgetni, játszani, vitatkozni, tanácsot adni, vicceket mesélni, és nézni a kedvenc focicsapatát. Bár az életét helyreállító, a csövön keresztül való táplálás alapjául szolgáló találékonyság jelentősen különbözött attól, ahogy Krisztus feltámasztotta Lázárt, mégis lehetővé tette, hogy John még 11 évig velünk lehessen, és megélje kisebb húgai felnőtté válását.

Imádság: : Urunk, segíts, hogy napról napra élve bízzunk abban, hogy gondoskodsz rólunk! Ámen.

A nehéz terhekben rejtett áldások találhatók.
Margaret Foegen Karsten (Wisconsin, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ IZOMSORVADÁSBAN SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek