2024. január 10. szerda

Ezért meghajtom térdemet az Atya előtt, akiről nevét kapja minden nemzetség mennyen és földön: adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerint, hogy hatalmasan megerősödjék bennetek a belső ember az ő Lelke által; hogy Krisztus lakjék szívetekben a hit által, a szeretetben meggyökerezve és megalapozva képesek legyetek felfogni minden szenttel együtt: mi a szélesség és hosszúság, magasság és mélység; és így megismerjétek Krisztus minden ismeretet meghaladó szeretetét, hogy Isten mindent átfogó teljességére jussatok. Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint: azé a dicsőség az egyházban Krisztus Jézus által nemzedékről nemzedékre, örökkön-örökké. Ámen.

Ef 3,14-21.

MIELŐTT KÉRNÉNK

A reménység hitvallásához szilárdan ragaszkodjunk, mert hű az, aki ígéretet tett. (Zsid 10,23)

Miközben ezt a bizonyságtételt írom, szeretett feleségemet alig több mint három év alatt hetedik alkalommal műtik mellrák miatt. Emellett 13 hónapos kemoterápián is átesett. Miután ma reggel bejelentkeztünk a kórházban, együtt imádkoztunk.
Miután elvitték altatásra és műtétre, komolyan imádkoztam érte és az összes orvosért, nővérért és segítőért, akik részt vesznek a műtétben. Azután elolvastam a napi áhítatot. Majd eszembe jutott, hogy imaéletemben már sok mindent kértem. Bár hálát adok Istennek a Jézus Krisztus által adott kegyelmi ajándékért és életem sok áldásáért, úgy érzem, hogy imáim többsége egy bizonyos dolgot kér szeretteimért, a szükségben lévőkért vagy szenvedőkért, esetleg önmagamért.
Vajon Isten megunja-e valaha is a sok kérésemet? Válaszért a Bibliához fordultam. Számos helyen találtam bizonyosságot, hogy Isten szívesen fogadja kéréseimet. Ezek az imák Isten kegyelmébe vetett igaz és kitartó hitemről szólnak. Pál jól mondta ezt a filippiekhez írt levelében: Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt (Fil 4,6). Ma pontosan ezt teszem. Az Isten szeretet, és hálás vagyok, hogy meghallgatja imáimat.

Imádság: : Drága Urunk, te tudod, mire van szükségünk, még mielőtt kérnénk. Hadd mutassák meg imádságos kéréseink a beléd vetett őszinte és szilárd hitünket! Ámen.

Imádságos kéréseink tanúskodnak Istenbe vetett hitünkről.
Norman A. Thomas (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK MŰTÉTEN ESNEK ÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek