2024. január 13. szombat

Mennyire szeretem törvényedet! Egész nap azon elmélkedem. Bölcsebbé tesz ellenségeimnél parancsolatod, és enyém marad az örökké. Minden tanítómnál okosabb lettem, mert intelmeiden elmélkedem. Értelmesebb vagyok a véneknél, mert megfogadtam utasításaidat. Nem lépek lábammal semmilyen rossz útra, hogy megtarthassam igédet. Döntéseidtől nem tértem el, mert te tanítottál azokra. Milyen édesek ínyemnek ígéreteid! Édesebbek, mint számnak a méz. Utasításaid értelmessé tettek, ezért gyűlölök minden hamis ösvényt.

Zsolt 119,97-104.

IDŐT SZAKÍTANI

Aki nem marad meg Krisztus tanításában, hanem azon túllép, annak nincs Istene; aki megmarad a tanításban, azé az Atya és a Fiú. (2Jn 9)

A hegyi faházunknál, melyet rezgő nyárfák vesznek körül, van egy kis tavacskánk. Minden nyáron egy kacsacsalád fészkel rengeteg kiskacsával a tó nádas részében. Mi pedig sok időt töltünk azzal, hogy a tornácról figyeljük őket.
Néztem, ahogy a kiskacsák játszanak. Néhányan egyedül indultak felfedező útra, aztán siettek, hogy utolérjék a többieket. Többen előrerohantak, nem várva meg anyjukat. Páran pedig anyjuk mellett maradtak, minden mozdulatát utánozva.
Feltűnt, hogy viselkedésük mennyire hasonlít arra, ahogy én követtem Istent az évek során. Gyakran megfeledkezem a lényegről, a Biblia tanulmányozása és az Istennel való időtöltés második helyre csúszik a "sürgős" dolgokkal szemben. Végül rájövök, mennyire szükséges, hogy Istenre figyeljek, és akkor sietek visszatérni hozzá, remélve, nem szalasztottam el semmit a nekem szóló üzenetéből. Máskor gyorsan próbálok továbblépni, ahelyett, hogy időt szakítanék az Isten igéjéről való elmélkedésre. Amikor azonban Isten mellett maradok, követem vezetését és tanulmányozom a Szentírást, annak megvan a jutalma. Ha időt szakítok Isten hangjának meghallására az ő igéjéből, akkor hitem erősebb és gyümölcsözőbb lesz.

Imádság: : Istenünk, segíts, hogy a zavaró tényezőket kizárva szakítsunk időt rád, és kapaszkodjunk szavadba! Ámen.

Hitem erősebb lesz, ha időt szánok Istenre és a Szentírásra.
K. L. McKee (Colorado, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY FOKOZOTTAN ÁPOLJUK HITÜNKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek