2024. január 14. vasárnap

Estefelé lementek Jézus tanítványai a tengerhez, hajóra szálltak, hogy átmenjenek a tenger túlsó partjára, Kapernaumba. Sötét volt már, és még nem ment oda hozzájuk Jézus; a tenger pedig háborgott, mert nagy szél fújt. Közben eljutottak mintegy huszonöt vagy harmincfutamnyira, amikor meglátták, hogy Jézus a tengeren jár, és közeledik a hajóhoz. Megrémültek, de ő így szólt hozzájuk: Én vagyok, ne féljetek! Fel akarták venni a hajóra, de a hajó egyszeriben odaért a partra, ahová tartottak.
Másnap megértette a tenger túlsó partján maradt sokaság, hogy nem volt ott más hajó, csak egy, és hogy Jézus nem szállt be tanítványaival együtt abba a hajóba, hanem csupán a tanítványai mentek el. De Tibériásból jöttek más hajók annak a helynek a közelébe, ahol a kenyeret ették, miután hálát adott az Úr. Amikor tehát látta a sokaság, hogy sem Jézus, sem a tanítványai nincsenek ott, beszálltak a hajókba, és elmentek Kapernaumba, hogy megkeressék Jézust.

Jn 6,16-24.

MÖGÖTTEM ÉS ELŐTTEM

Az ÚR igaz ösvényen vezet az ő nevéért. (Zsolt 23,3)

Egy hosszú, szűk földsávon állok, mely majdnem a legdélibb pontja Afrikának. Cape Point időnként nyugodt és gyönyörű, de ma viharok ostromolják, jobbról a dühöngő Atlanti-óceán, balról a féktelen Indiai-óceán. Bátran, de azért óvatosan jöttem erre a helyre, a világítótorony aljába, mely hosszú éveken át mutatott irányt a tengerészeknek. Mögöttem a hatalmas afrikai kontinens terül el, és messze előttem, a horizonton túl, ugyan nem látható, de tudatában vagyok, hogy ott van az Antarktisz. Lenyűgözve és lélegzetvisszafojtva állok.
Összehasonlítom jelenlegi helyzetemet Krisztusban lévő életemmel. Időnként nyugodtan, máskor viharverten, de bátran járom a keskeny utat. Jézus az örök lámpásom. Ha figyelmesen hallgatok, akkor hallom a hangját, ahogy lecsendesíti a hullámokat és hív, hogy őrizzem meg hitemet, tudva, hogy mögöttem a megbocsátás, erő és szeretet biztos alapja van. Előttem pedig láthatatlanul és félelmetesen, de bizonyosan ott van az örökkévalóság Krisztussal.

Imádság: : Ó, Istenünk, adj nekünk erőt és vezess életünk viharaiban! Segíts, hogy kegyelmed jelzőfényei legyünk és menedék mások számára! Ámen.

Krisztusban bízom, hogy Isten útján vezet engem.
Keith Honeyman (Nyugati-fok, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK A TENGERÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek