2024. január 15. hétfő

Amikor Jézus feltekintett, látta, amint a gazdagok áldozati ajándékaikat a perselybe dobják. Észrevett egy szegény özvegyasszonyt is, aki két fillért dobott abba, és így szólt: Bizony mondom nektek, hogy ez a szegény özvegyasszony mindenkinél többet dobott a perselybe. Azok ugyanis mind a feleslegükből dobtak az áldozati ajándékokhoz, ő azonban szegénységéből mindent beledobott, amije volt, az egész vagyonát.

Lk 21,1-4.

AZ ÚRÉRT DOLGOZNI

Amit tesztek, jó lélekkel végezzétek úgy, mint az Úrnak, és nem úgy, mint az embereknek. (Kol 3,23)

Arra készültem, hogy diplomát szerzek az egyetemen, és az Amerikai Egyesült Államok hadseregének katonai hírszerző tisztje leszek. Nagyon sikeres karriert képzeltem el magamnak a hadseregnél. Az egyetem utolsó évében egészségügyi problémáim adódtak, ezért alkalmatlannak nyilvánítottak. A terveim meghiúsultak. Csalódottan fogadtam el az első állást, amit több hónapnyi keresgélés után találtam. Kezdő pozícióba kerültem egy kis cég ügyfélszolgálatosaként. Csalódott voltam, és kedvetlenül végeztem a munkám. Azon gondolkoztam, hogyan is találhatnék ebben a munkában bármilyen kiteljesedést?
Pál apostol a Kol 3,23-ban arra biztat bennünket, hogy bármit is teszünk, teljes szívvel tegyük, mintha az Úrnak szolgálnánk. Ahová Isten helyez minket, nem lehet jelentéktelen munka. Amikor Istenre bízzuk amit végzünk, mindent beleadva, amink van, azzal őt magasztaljuk. Akár igazgatóként, gondnokként, tanárként, titkárnőként vagy főállású szülőként dolgozunk, Isten tud segíteni, hogy gyümölcsöt teremjünk az ő országa számára. Nem létezik kicsi vagy jelentéktelen munka, mert mi nem egy jelentéktelen Istent szolgálunk.

Imádság: : Drága Istenünk, add, hogy bármit teszünk, elkötelezetten végezzük, és segíts emlékeznünk, hogy a te szemedben semmi sem kevés, amit teszünk! Ámen.

Istennek való odaszánás ad értelmet mindennek, amit teszek.
Emily Carol Marszalek (Idaho, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK CSALÓDOTTAK, MERT NEM A TERVEIK SZERINT ALAKULT AZ ÉLETÜK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek