2024. január 16. kedd

Mielőtt vajúdott, már meg is szült; mielőtt rájött a fájdalom, fiút hozott a világra. Ki hallott ilyet, ki látott ehhez foghatót? Vajon egy országért csak egy napig kell vajúdni? Születik-e nép csak úgy egyszerre? Hiszen alig vajúdott Sion, máris megszülte fiait. Csak megindítsam, és ne vezessem le a szülést? — kérdezi az ÚR. Vagy én, aki a szülést vezetem, megakadályozzam? — kérdezi Istened. Örüljetek Jeruzsálemmel! Vigadjatok vele mindnyájan, akik szeretitek! Szívből örüljetek vele mind, akik gyászoltátok! Mert jóllakásig szophattok vigasztalást nyújtó melleiből, gyönyörködve szívhatjátok duzzadó kebleit. Bizony, ezt mondja az ÚR: Folyamként árasztom rá a békességet, mint megáradt patakot a népek gazdagságát. Megszoptatnak, karjukon hordoznak és térdükön ringatnak benneteket. Ahogyan az anya vigasztalja fiát, úgy vigasztallak én titeket: Jeruzsálemben kaptok vigasztalást!

Ézs 66,7-13.

ISTEN VIGASZTALÁSA

Az ÚR mondja: Ahogyan az anya vigasztalja fiát, úgy vigasztallak én titeket. (Ézs 66,13)

Egy borús, fagyos reggelen édesanyám hívott, és kérte, segítsek neki és édesapámnak, mert szédül, és hányással küzd. Amikor meghallottam erőtlen hangját, a gyomrom görcsbe rándult, és a szívem a torkomban dobogott. Egy évvel korábban vesztettem el a férjemet, és számos nehézséget éltem át, ezért már magam is sebezhető és összetört voltam. Azt gondoltam, már így is épp elég nehéz, nem bírok több krízist elviselni. Úgy éreztem, Isten magamra hagyott.
Amikor egy kimerítő nap után hazaértem a szüleimtől, kinyitottam a Bibliámat. Isten az Ézs 66,13-on keresztül szólt hozzám. Ebben a fejezetben az Úr megnyugtatja a zsidókat, hogy nem hagyta magukra őket. Megnyugvást és reményt ígér nekik, hogy Jeruzsálem újjáépül.
Isten szeretne megnyugtatni minket. A legnehezebb pillanatainkban Isten a béke, szeretet, nyugalom és bátorítás szavait suttogja egyenesen a lelkünknek. Amikor a legnagyobb mélységben voltam, Isten adott megnyugvást, meghallgatta imáimat, és erőt adott, hogy segíteni tudjak a szüleimnek. A mi jó Atyánk arra vágyik, hogy jól legyünk, és bármikor kész kiárasztani ránk nyugalmát és békéjét.

Imádság: : Urunk, hozzád jövünk, kérve nyugalmadat és békédet. Enyhítsd fájdalmunkat és bátoríts minket! Ámen.

Ma Isten nyugalmát fogom kérni és elfogadni.
Hadassah Treu (Pazardzhik, Bulgária)

IMÁDKOZZUNK, HOGY ÉREZZÜK ISTEN VIGASZTALÁSÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek