2024. január 17. szerda

A karmesternek: A „Ne veszíts el” kezdetű ének dallamára. Dávid bizonyságtétele abból az időből, amikor Saul elől a barlangba menekült.
Könyörülj, Istenem, könyörülj rajtam, mert nálad keres oltalmat a lelkem! Szárnyaid árnyékában keresek oltalmat, míg elvonul a veszedelem. A felséges Istenhez kiáltok, Istenhez, aki mellém áll. Segítséget küld nekem a mennyből, csúffá teszi üldözőimet. (Szela.) Isten elküldi szeretetét és hűségét. Oroszlánok között fekszem, amelyek felfalják az embereket. Foguk lándzsa és nyíl, nyelvük éles kard. Magasztaljanak téged a mennyben, Istenem, dicsőítsenek az egész földön! Hálót vetettek lábaim elé, megalázták lelkemet. Vermet ástak nekem, de maguk estek bele. (Szela.)
Kész a szívem, Istenem, kész a szívem arra, hogy énekeljek és zengedezzek! Ébredj, lelkem, ébredj, lant és hárfa, hadd ébresszem a hajnalt! Magasztallak, Uram, a népek közt, zsoltárt zengek rólad a nemzetek közt, mert szereteted az égig ér, hűséged a magas fellegekig. Magasztaljanak téged a mennyben, Istenem, dicsőítsenek az egész földön!

Zsolt 57.

ISTEN VÉDELME

Könyörülj, Istenem, könyörülj rajtam, mert nálad keres oltalmat lelkem! Szárnyaid árnyékában keresek oltalmat, míg elvonul a veszedelem. (Zsolt 57,2)

A feleségemmel egy kis farmot vezetünk. Egyik este nem voltunk otthon, amikor a szomszédunk felhívott, hogy ellik a tehenünk a legelőn. A kisborjú világrajövetele utáni pár perc életveszélyes lehet az anyaállatnak és neki is, mert az állatok még gyengék, és az esemény a ragadozókat odavonzza.
Sötét volt már, amikor hazaértünk. Zseblámpával a kezünkben siettünk a legelőre, és megkönnyebbülten láttuk, hogy egy egészséges kisborjú hever az anyja mellett. Megdöbbenésünkre a lámák és a pásztorkutyánk egy kört alkottak a tehén és a kisborja körül. Nyugalmat és védelmet biztosítottak a kiszolgáltatott társaiknak. Ahogy elvittük a tehenet és a borjút az istállóba, a lámák és a kutya védőpajzsként követtek minket.
Ez jó példája annak, Isten hogyan véd minket. Talán nem testi veszélyeknek vagyunk kitéve, mint egy haszonállat, de szembenézünk magánnyal, félelemmel, aggodalommal, kísértéssel és gyásszal, ami igencsak aláássa a kapcsolatunkat Istennel. Ha visszatekintek a nehéz időkre, tisztán látszik, hogy Isten védelmet és békét adott, gyakran keresztény barátaim személyében. Ahogyan a lámák és a kutya védték a tehenet és borját, Isten ugyanúgy körbevesz minket védelemmel és megnyugvással.

Imádság: : Atyánk, köszönjük, hogy sokféle módon megnyugtatsz minket, amikor sebezhetőek vagyunk. Ámen.

Isten az én menedékem, főként akkor, ha sebezhető vagyok.
David Anglen (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A GAZDÁLKODÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek