2024. január 21. vasárnap

Gedeon sereget gyűjt Midján ellen
Midján, Amálék és a keleti törzsek mind egybegyűltek, átkeltek a Jordánon, és tábort ütöttek Jezréel síkságán. Ekkor az ÚR felruházta lelkével Gedeont, az pedig megfújta a kürtöt, és hadba szólította Abíezer nemzetségét. Azután követeket küldött egész Manasséba, és az is hadba vonult vele; követeket küldött Ásérba, Zebulonba meg Naftáliba, és azok is felvonultak az ellenséggel szemben. Gedeon ekkor azt mondta Istennek: Ha az én kezem által akarod megszabadítani Izráelt, ahogy megígérted, akkor én most kiteszek egy fürt gyapjút a szérűre, és ha csak maga a gyapjúfürt lesz harmatos, a föld pedig mindenütt száraz marad, akkor tudni fogom, hogy az én kezem által szabadítod meg Izráelt, ahogy megígérted. Úgy is lett: amikor másnap korán fölkelt, és kinyomkodta a gyapjúfürtöt, harmatot facsart ki belőle, egy egész csészényi vizet. Gedeon azonban ezt mondta Istennek: Ne haragudj meg reám, ha még egyszer szólok! Hadd tegyek próbát még egyszer a gyapjúfürttel: most maga a gyapjúfürt maradjon száraz, a föld pedig legyen mindenütt harmatos! És Isten úgy tett azon az éjszakán: csak a gyapjúfürt maradt száraz, a földet pedig mindenütt harmat borította.

Bír 6,33-40.

TOVÁBBLÉPÉS

Az ÚR ezt mondta Abrámnak: Menj el földedről, rokonságod közül és atyád házából arra a földre, amelyet mutatok neked! (1Móz 12,1)

Ahogy idősödöm, egyre nehezebben viselem a változást. Ezért, amikor Isten arra hívott, hogy egy nagy változásról döntsek az életemben, vagyis költözzek az ország másik felébe, ahol senkit sem ismerek, nem akartam menni. Magam mögött kellett volna hagynom a barátaimat és a gyülekezetemet. De amíg ellenálltam ennek a belső ösztönzésnek, nem volt békességem.
A Bibliában olyan emberekről olvastam, akiket Isten új lépés megtételére kért; így próbáltam nyugtatni a zaklatott lelkemet. Abrámot arra buzdította Isten, hogy egy ismeretlen helyre induljon; én legalább tudtam, hová akar Isten vezetni. Isten arra kérte Dávidot, hogy változtassa meg a lakóhelyét és a státuszát; engem csak a lakóhelyem változtatására kért. Gedeon annyira vonakodott engedelmeskedni az Úrnak, hogy gyapjúval tette próbára Isten szándékait; nekem nem volt szükségem gyapjúra.
Kérdésekkel és vonakodva, de engedelmeskedtem Isten utasításának. Most egy új házban élek, ami jobban megfelel az életkoromnak. Boldog vagyok az új gyülekezetemben, és megtudtam, hogy a költözésem után megszűnt az előző gyülekezetem. Itt több lehetőség van a szolgálatra. Isten mindig tudja, mi a legjobb.

Imádság: : Drága Istenünk, hadd engedelmeskedjünk mindig a te szelíd, halk hangodnak! Adj nekünk bátorságot, hogy kövessünk téged! Ámen.

Isten tudja, mi a legjobb nekem.
Carol Purves (Anglia, Egyesült Királyság)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI ÚJ VÁROSBA KÖLTÖZIK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek