2024. január 22. hétfő

Titeket is életre keltett, akik halottak voltatok vétkeitek és bűneitek miatt, amelyekben egykor éltetek e világ életmódja szerint; igazodva a levegő birodalmának fejedelméhez, ahhoz a lélekhez, amely most az engedetlenség fiaiban működik. Egykor mi is mindnyájan közöttük éltünk testünk kívánságaival, követtük a test és az érzékek hajlamait, és a harag fiai voltunk természetünknél fogva, éppen úgy, mint a többiek. De Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, hogy minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett Krisztussal együtt — kegyelemből van üdvösségetek! — és vele együtt feltámasztott, és a mennyei világba ültetett Krisztus Jézusban, hogy megmutassa az eljövendő világban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban. Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.

Ef 2,1-10.

MESTERMŰVEK

Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk. (Ef 2,10)

Egyszer ebéd után elmentem egy barátommal a közeli Kortárs Művészeti Intézetbe a bostoni kikötőnegyedben. Bevallom, az ízlésem inkább a klasszikusok felé hajlik, és néha küszködöm a kortárs műalkotásokkal. De azon a napon több darab is nagyon megfogott. Újrahasznosított anyagokból készültek, például hulladékvasból, régi papírokból vagy kartonból. Ha nem olvastam volna el a kompozíciók címkéjét, nem lett volna egyértelmű, hogy milyen anyagot használtak. A régi anyagokat valami teljesen újjá alakították.
Hasonló történik, amikor Krisztushoz jövünk. Isten minden dolgunkat, amit hozunk a kapcsolatba, valami újjá alakítja. Ez az átalakítás egy fokozatosan történő folyamat; és bár Isten már látja a végső eredményt, az anyagnak sokszor újra kell formálódnia az alakulási folyamatban. Mint Isten befejezett alkotásai, meglátjuk majd, hogy minden, ami ott volt korábban - a függőségeink, a megtöretettségünk, a szívfájdalmunk, az önzőségünk - Isten mesterművének részévé formálódik.

Imádság: : Alkotó Istenünk, hálát adunk a bennünk végzett átalakító munkádért. Segíts, hogy türelmesek legyünk, és fogadjuk el, a változás nem egy pillanat műve. Nyisd meg a szívünket az új lehetőségekre, akikké válhatunk. Ámen.

Isten mesterműve vagyok.
Tim Southern (Massachusetts, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY NYITOTTAK LEGYÜNK ISTEN ÁTFORMÁLÓ EREJÉRE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek