2024. január 23. kedd

Zsoltár, templomszentelési ének. Dávidé.
Magasztallak, URam, mert megmentettél. Nem engedted, hogy ellenségeim örüljenek bajomon. URam, Istenem, hozzád kiáltottam, és meggyógyítottál engem. URam, kihoztál engem a holtak hazájából, életben tartottál, nem roskadtam a sírba.
Zengjetek az ÚRnak, ti, hívei, magasztaljátok szent nevét! Mert csak egy pillanatig tart haragja, de egész életen át a kegyelme. Este szállást vesz a sírás, reggelre itt az ujjongás. Míg jó dolgom volt, azt gondoltam: Nem tántorodom meg soha. URam, kegyelmedből hatalmas hegyre állítottál. De mikor elrejtetted orcádat, nagyon megrettentem. Ekkor hozzád kiáltottam, URam, és így esedeztem az Úrhoz: Mit használ neked a vérem, ha leszállok a sírgödörbe? Hálát ad-e neked, aki porrá lett, hirdeti-e hűségedet? Hallgass meg, URam, kegyelmesen, légy segítségemre, URam!
Te pedig gyászomat örömre fordítottad, leoldoztad gyászruhámat, és örömbe öltöztettél. Ezért szüntelen zeng neked a szívem, örökké magasztallak, URam, Istenem!

Zsolt 30.

ÖRÖMÖT TALÁLNI

Te pedig gyászomat örömre fordítottad, leoldoztad gyászruhámat, és örömbe öltöztettél. Ezért szüntelen zeng neked a szívem, örökké magasztallak, Uram, Istenem! (Zsolt 30,12-13)

Néhány évvel ezelőtt nagyon kellemetlenül éreztem magam a munkahelyemen a főnököm és néhány kollégám hozzáállása és viselkedése miatt. Olyan rosszra fordult a helyzet, hogy a felmondáson gondolkoztam.
Elkezdtem olvasni a Bibliát és a Csendes Perceket, és átadtam az életem Krisztusnak. Ezekben a napi áhítatokban olyan emberek történeteiről olvasok, amik nagyon hasonlítanak az enyémhez. Rájöttem, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki ilyen nehézségeken megy keresztül. De Isten mindannyiunkhoz különböző módokon szól. Megtanultam úgy imádkozni, hogy először hálát adok Istennek mindenért, aztán megosztom vele az aggodalmaimat.
Mára a főnököm már nincs többé a cégnél, a kollégákkal való kapcsolatom is megváltozott, és elismerik a szolgálati éveimet, tapasztalataimat. Azt biztosan tudom, hogy Isten sosem hagy el minket, és a gyászunkat örömre tudja fordítani.

Imádság: : Áldott legyen a neved, ó, Urunk! Köszönjük, hogy segítesz nekünk örömöt és békét találni a sok áldásban, amit mindennap kapunk tőled. Ámen.

Isten sosem fog elhagyni.
Daniel Valencia Guevara (Mexikó állam, Mexikó)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKIVEL NEHEZEN JÖVÜNK KI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek