2024. január 24. szerda

Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. Vagy ki az közületek, aki fiának követ ad, amikor az kenyeret kér tőle, vagy amikor halat kér, kígyót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jót a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérnek tőle? Amit csak szeretnétek, hogy az emberek tegyenek veletek, mindenben ugyanúgy tegyetek ti is velük, mert ezt tanítja a törvény és a próféták.

Mt 7,7-12.

JÓ AJÁNDÉKOK

Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jót a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérnek tőle? (Mt 7,11)

A hároméves Kate-tel töltöttem egy napot nemrégiben, és nagyon ízlett neki az eper, amit uzsonnára kapott. Mikor utána újra találkoztunk, egyből azt kérdezte tőlem: Van epred? Mondtam, hogy nincs, mire könnybe lábadt a szeme és lehervadt a mosolya. Gyorsan hozzátettem: "De van narancsom és banánom." Ugyanúgy örült Kate a narancsnak és a banánnak, mint korábban az epernek.
Ez a cuki párbeszéd Kate-tel elgondolkoztatott az Istennek adott reakcióinkról. Sokszor áldásért könyörgünk, és azt reméljük, megkapjuk ugyanazokat az ajándékokat, amit korábban. Pozitívan fogadjuk Isten jó ajándékát vagy valami másra vágyunk?
Imádság közben nyitottnak kéne lennünk azokra az ajándékokra, amiket Isten a jelenben akar adni nekünk. Jakab ezt mondja: Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá (Jak 1,17). Isten rendkívül változatos ajándékokat és áldásokat kínál, és lehet, hogy mind különbözik az előzőtől. Olyan örömmel és izgalommal várhatjuk ezeket, mint egy kisgyermek.

Imádság: : Atyánk, köszönjük a temérdek ajándékodat, amivel megáldottál minket a múltban. Segíts, hogy nyitottak legyünk a jó ajándékokra, amelyeket ma adsz nekünk! Ámen.

Istennek ma is jó ajándéka van számomra!
Jamie Fugitt (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI VÁRATLANUL MEGAJÁNDÉKOZOTT MINKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek