2024. január 25. csütörtök

Jöjjetek, örvendezzünk az ÚR előtt, ujjongjunk szabadító kősziklánk előtt! Menjünk eléje hálaadással, ujjongjunk előtte énekszóval! Mert nagy Isten az ÚR, nagy király minden isten fölött. Kezében vannak a föld mélységei, a hegyek ormai is az övéi. Övé a tenger, hiszen ő alkotta, a szárazföldet is az ő keze formálta.
Jöjjetek, boruljunk le, hajoljunk meg, essünk térdre alkotónk, az ÚR előtt! Mert ő a mi Istenünk, mi pedig legelőjének népe, kezében levő nyáj vagyunk.

Zsolt 95,1-7.

ISTEN GYÖNYÖRŰ VILÁGA

Megjelentek a virágok a földön, itt az éneklés ideje, gerlebúgás hangzik földünkön. (Énekek 2,12)

Mindig is vágytam arra, hogy legyen néhány növény a mobilházamban, de sosem volt rá energiám vagy ügyességem, hogy megvalósítsam. Néhány héttel ezelőtt egy baráttól kaptam egy gyönyörű díszcsalánt egy kis cserépben. Bíborvörös levelei voltak, és derűsebbé tette a nappalim ablakát. Később meglátogatott a barátom, és mondta, hogy meg kell metszeni a növényt. Le is vágott két leveles ágacskát a díszcsalánról. Azt mondta, ha egy pohár vízbe teszem őket, gyökeret eresztenek, és elültethetem őket. Körülbelül egy hét múlva ránéztem az üvegre, és nagy meglepetésemre új gyökerekkel volt tele. Virágföldbe ültettem, és most három csodás díszcsalánom van, amik gyorsan nőnek.
Ez az élményem elgondolkoztatott arról, hogy mennyi szépséget helyezett el körülöttünk Isten. Ki kérdőjelezhetné meg Isten teremtő munkáját, mikor ilyen csodákban bővelkedünk? Az 1Móz 1,12 Isten teremtésének szépségéről beszél: És látta Isten, hogy ez jó. Jézus pedig azt mondta: Salamon teljes dicsőségében sem öltözött úgy, mint ezek közül bármelyik (Lk 12,27).
Isten a világot végtelenül gyönyörűnek teremtette. Ez a szépség emlékeztet minket arra, hogy Isten jelen van, és mindennap gondoskodik rólunk.

Imádság: : Drága Urunk, segíts, hogy észrevegyük a teremtésed gyönyörűségét! Jézus nevében. Ámen.

Isten minden dolgot gyönyörűvé formál.
Ken Claar (Idaho, USA)

ADJUNK HÁLÁT A TEREMTETT VILÁG SZÉPSÉGÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek