2024. január 27. szombat

Józsué Mózes utódja
Az ÚR, a te Istened fog átkelni előtted, és ő fogja kipusztítani előled azokat a népeket, és így a birtokukat majd elfoglalhatod. Józsué fog átkelni előtted, ahogyan azt megmondta az ÚR. Úgy bánik el azokkal az ÚR, ahogyan elbánt Szíhónnal és Óggal, az emóriak királyaival és országukkal, amikor elpusztította őket. Kiszolgáltatja őket nektek az ÚR, ti pedig mindenben úgy bánjatok el velük, ahogyan megparancsoltam nektek! Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek és ne rettegjetek tőlük, mert maga az ÚR, a te Istened vonul majd veled, nem hagy cserben téged, és nem hagy el. Akkor odahívta Mózes Józsuét, és ezt mondta neki az egész Izráel előtt: Légy erős és bátor, mert te fogsz bemenni ezzel a néppel arra a földre, amelyet az ÚR esküvel ígért oda atyáiknak, és te osztod azt fel majd köztük. Maga az ÚR vonul majd előtted, ő maga lesz veled. Nem hagy cserben téged, és nem hagy el: ne félj hát, és ne rettegj!

5Móz 31,3-8.

MINDIG JELEN VAN

Én, Jézus, küldtem el angyalomat, hogy ezekről bizonyságot tegyen nektek a gyülekezetek előtt. Én vagyok Dávid gyökere és új hajtása, a fényes hajnalcsillag. (Jel 22,16)

Öt napja megállás nélkül esett az eső, és a helyi előrejelzés további két napig ugyanilyen borús időt jósolt. Nem sok kedvem volt ahhoz, hogy bármit is csináljak, főleg, ha kinti tevékenységről volt szó. Kivinni a szemetet, munkába menni, kutyát kiengedni: mindez nagyon vizes és lehangoló munka volt, ami kimerített és elkedvetlenített.
Mivel már közel egy hete nem láttam a napot, elhatároztam, hogy elmegyek az edzőterembe, hátha némi fizikai tevékenység jobb hangulatra derít. Erős felhőszakadásban vezettem. Egyszer csak az eső hirtelen elállt, felszakadozott a felhőzet, majd ragyogóan előbukkant a nap, és egyből jobb hangulatom lett.
Ráébredtem, hogy bár a viharfelhők eltakarták a napot, az mindig is ott volt. Így van ez Istennel is, ahogyan az 5Móz 31,8-ban mondja: mindig velünk lesz, soha nem hagy el minket.
Sokszor csak a világi dolgokra koncentrálunk, és megfeledkezünk, hogy Jézus a viharok közepette is "a fényes hajnalcsillag", ahogyan a Szentírás ígéri. Jó emlékezni, hogy a felhők nem tudják megállítani a nap fényét, csak egy időre eltakarják. Krisztus sem hagy el minket. Mindvégig velünk van, elrendezi napjainkat, és egyenes utat készít elő számunkra.

Imádság: : Köszönjük Istenünk mindennapi hűségedet, függetlenül a körülöttünk lévő viharoktól. Ámen.

Ha sötétnek tűnnek a dolgok, Krisztus fénye akkor is ragyog.
Todd Noon (New Jersey, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY TUDJUNK MINDIG HŰSÉGESEK MARADNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek