2024. január 28. vasárnap

A karmesternek: Kórah fiaié. Ének magas hangra.
Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban. Azért nem félünk, ha megindul is a föld, és hegyek omlanak a tenger mélyébe; ha háborognak és tajtékoznak is vizei, és tombolásától megrendülnek a hegyek.

Zsolt 46,1-4.

AGGODALOMMAL KÖRÜLVÉVE

Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban. (Zsolt 46,2)

Egyik reggel aggodalommal tele ébredtem. Hogyan boldogul a menyem a gyerekekkel? Nem betegek? El tudok menni a ma délutáni találkozóra? Lesz elegendő időm bevásárolni? Még ki sem keltem az ágyból, máris tele voltam aggódással. Aggodalomról szólt az egész napom.
Bibliaolvasás közben éreztem, hogy enyhül bennem a feszültség, és derűvel telik meg a szívem és lelkem. A Zsolt 46,2-3 mondja: "Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban. Azért nem félünk, ha megindul is a föld, és hegyek omlanak a tenger mélyébe." Micsoda rendíthetetlen béke és bizalom a fontos események előtt! Ez a zsoltár erőt és bátorságot ad az előttünk álló naphoz.
Ha aggodalom helyett a bizalmat választjuk, akkor a napunkat a magabiztosság és az erő jellemzi majd. A fontos feladatokat elvégezzük, és elégedetten zárhatjuk le a napot. A nap végén nyugodtan hajthatjuk párnára a fejünket, és békésen alhatunk. Ahogyan a Zsolt 4,9 is erről biztosít bennünket: "Békében fekszem le, és el is alszom." Isten igéjének segítségével ne az aggodalom, hanem a békesség hassa át napjainkat!

Imádság: : Urunk, köszönjük, hogy törődsz velünk és erőt adsz ahhoz, hogy szembenézzünk a mindennapok gondjaival. Segíts, hogy minden napunkat a te békességed uralja! Ámen.

Istenbe vetetett bizalommal akarom kezdeni minden napomat.
Brenda Lee Birch (Alberta, Kanada)

IMÁDKOZZUNK AZ AGGODALMASKODÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek