2024. január 29. hétfő

Mert ez az az üzenet, amelyet kezdettől fogva hallottatok, hogy szeressük egymást, nem úgy, mint Kain, aki a gonosztól volt, és meggyilkolta a testvérét. És miért gyilkolta meg? Mert az ő cselekedetei gonoszak voltak, a testvére cselekedetei pedig igazak.
Ne csodálkozzatok, testvéreim, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy átmentünk a halálból az életbe, mert szeretjük testvéreinket: aki nem szereti a testvérét, az a halálban marad. Aki gyűlöli a testvérét, az embergyilkos; azt pedig tudjátok, hogy az embergyilkosnak nincs örök élete. Abból ismerjük a szeretetet, hogy ő az életét adta értünk; ezért mi is tartozunk azzal, hogy életünket adjuk testvéreinkért. Akinek pedig világi javai vannak, de elnézi, hogy a testvére szükséget szenved, és bezárja előtte a szívét, abban hogyan maradhatna meg az Isten szeretete? Gyermekeim, ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és igazsággal.

1Jn 3,11-18.

EZ MIND A CSALÁDBAN VAN

Ezért meghajtom térdemet az Atya előtt, akiről nevét kapja minden nemzetség mennyen és földön. (Ef 3,14-15)

Röstellem bevallani, de a gyerekeim és az unokáim sem tökéletesek. De annak ellenére, hogy nem mindig értek velük egyet vagy nem mindig helyeslem a tetteiket, mindig és feltétel nélkül szeretni fogom őket. Toleráns embernek tartom magam, de azt annyira nem értékelem, amikor mások ártani akarnak a családomnak vagy kritizálják őket. Ilyenkor mindig kiállok értük, pedig amúgy félénk természetű vagyok.
A családom iránt érzett heves szeretet miatt úgy gondolom, hogy egy kicsit megértem Isten felénk, az ő gyermekei felé irányuló szeretetét. Egyikünk sem tökéletes, de mindannyian az ő teremtményei vagyunk. Amikor kritikus vagyok vagy ítélkező, igyekszem emlékeztetni magamat, hogy én sem szeretem a saját családommal kapcsolatos szeretetlen megjegyzéseket. És ugyanezt a tiszteletet kell megadnom az Isten gyermekeinek is.
Sőt, szülőként és nagyszülőként semmi sem okoz nagyobb örömet, mint amikor mások felismerik a családom tagjaiban a jót, és szeretettel fordulnak feléjük. Bármilyen tökéletlenek is vagyunk, úgy gondolom, hogy Isten igazán örül, amikor látjuk és értékeljük az ő gyermekeit és jóságukat.

Imádság: : Atyánk, köszönjük, hogy gyermekeidként szeretsz bennünket. Segíts ugyanígy szeretnünk másokat. Ámen.

Isten vezetésével felismerhetem másokban a jót.
Ruth Gunter Mitchell (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY TISZTELNI TUDJUK ISTEN GYERMEKEIT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek