2024. február 2. péntek

Kisgyermekeket is vittek hozzá, hogy megérintse őket. Amikor a tanítványok ezt meglátták, rájuk szóltak, Jézus azonban magához hívta őket, és így szólt: Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne akadályozzátok őket, mert ilyeneké az Isten országa. Bizony mondom nektek, aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy kisgyermek, semmiképpen nem megy be abba.

Lk 18,15-17.

ÉRTETEK ADATOTT

Jézus azonban magához hívta őket, és így szólt: Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne akadályozzátok őket, mert ilyeneké az Isten országa. (Lk 18,16)

Különleges vasárnap volt ez Petra lányom számára. Nagyon izgatott volt, mert új gyülekezetünkben első alkalommal vehetett úrvacsorát. Végre ránk került a sor, hogy megkapjuk a kenyeret és a bort. Mikor azonban Petra a lelkész előtt állt, ő ösztönösen fejére tette a kezét, és megáldotta a gyermekek áldásával, elfelejtve, hogy a lányom aznap már úrvacsorát vehetett volna. Amikor visszasétáltunk a helyünkre, láttam a csalódottságot az arcán. "Nincs semmi baj, csak elfelejtette" - mondtam. "Tudom, Apa. Minden rendben." - válaszolta. De én láttam, hogy nincs rendben.
Aztán miközben a lelkész letakarta a jegyeket, kivett egy kis kenyeret és kelyhet, és elindult a templom hátsó része felé. Odament Petrához, és így szólt: Ez Krisztus teste, mely érted is megtöretett, és Krisztus vére, mely érted is kiontatott. Ez az élmény azóta is mindig finoman, mégis erőteljesen emlékeztet, hogy Jézus mindannyiunkhoz eljön. Ő nem feledkezik meg rólunk.

Imádság: : Istenünk, hálásak vagyunk, hogy mindannyiunkhoz eljössz. Ebből tudjuk, hogy hozzád tartozunk. Ámen.

Isten lát engem: nem vagyok elfelejtve.
Pete Velander (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT A GYEREKEKÉRT, AKIK ELŐSZÖR VESZNEK ÚRVACSORÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek