2024. február 3. szombat

A karmesternek: „A messzi fák galambja” kezdetű ének dallamára. Dávid bizonyságtétele abból az időből, amikor a filiszteusok elfogták Gátban.
Légy kegyelmes hozzám, Istenem, mert bosszút lihegnek ellenem, szüntelenül támadnak és gyötörnek engem. Ellenségeim szüntelenül bosszút lihegnek, sokan támadnak rám kevélyen. Ha félek is, benned bízom! Istenben, akinek igéjét dicsérem, Istenben bízom, nem félek, ember mit árthat nekem?! Szüntelenül elferdítik szavaimat, minden gondolatukkal rosszat akarnak nekem. Összefognak, lesben állnak, lépteimet figyelik, mert az életemre törnek. Megmenekülhetnek-e gazságuk ellenére? Taszítsd el haragodban e népséget, Istenem!
Te számon tartod bolyongásomat. Gyűjtsd könnyeimet tömlődbe, legyenek benne könyvedben! Meghátrálnak majd ellenségeim, amikor hozzád kiáltok. Ebből tudom meg, hogy Isten velem van. Istenben, akinek igéjét dicsérem, az ÚRban, akinek igéjét dicsérem, Istenben bízom, nem félek, ember mit árthat nekem?! Tartozom neked, Istenem, fogadalmaimmal, megadom hálaáldozatomat. Hiszen megmentettél engem a haláltól, lábamat az elbukástól, hogy járhassak Isten színe előtt az élet világosságában.

Zsolt 56.

HELYREÁLLÍTVA

Uram, atyánk vagy te mégis! Mi vagyunk az agyag, te a mi formálónk, kezed alkotásai vagyunk mindannyian. (Ézs 64,7)

Nemrég jó néhány változás történt az életemben. Többször is felmondtam a munkahelyemen, mert a férjem munkája miatt költözni kellett. Egy ilyen költözés közben Isten arra indított, hogy keresztelkedjek meg. Hat hónappal azután, hogy megkeresztelkedtem, a férjemmel nehéz időszakon mentünk keresztül, a házasságunk válságba került. Válást emlegetett, és kérte, hogy költözzek el. Mindeközben meghalt a nagymamám, aki gyerekkoromban olyan volt számomra, mintha anyám lett volna. Két hónappal később édesapám is elhunyt.
Képtelen voltam megérteni, miért történik mindez. A szívem összetört, és nagy szenvedésen mentem keresztül. Térdre rogyva kérdeztem Istent: "Miért vettél el mindent?" Hosszú ideig tartó imádságba és böjtölésbe kezdtem. Miközben kétségbeesett sürgetéssel olvastam a Bibliát, a Szentlélek a következő igéhez vezetett: "Te számontartod bolyongásomat. Gyűjtsd könnyeimet tömlődbe, legyenek benne könyvedben! Meghátrálnak majd ellenségeim, amikor hozzád kiáltok. Ebből tudom meg, hogy Isten velem van." (Zsolt 56,9-10). Felfoghatatlan békesség töltött el. Életem, a darabokra tört edény, újjá lett. Isten őrizte, formálta és csiszolta szívem összetört darabjait. A folyamatban nemcsak az életemet, de a házasságomat is helyreállította, és békességet adott.

Imádság: : Urunk, adj bölcsességet, hogy bízzunk benned, hogy te formálsz és megújítasz minket akaratod szerint! Ámen.

A fazekas kezében új életre kelek.
Evelyn G. Figueroa (Puerto Rico)

IMÁDKOZZUNK A MEGROMLOTT HÁZASSÁGBAN ÉLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek