2024. február 4. vasárnap

Jézus pedig leült a templomi persellyel szemben, és nézte, hogyan dobja a pénzt a sokaság a perselybe. Sok gazdag sokat dobott bele, egy szegény özvegyasszony pedig odamenve beledobott két fillért, azaz a legkisebb pénzt. Jézus odahívta tanítványait, és ezt mondta nekik: Bizony mondom nektek, hogy ez a szegény özvegyasszony mindenkinél többet dobott a perselybe. Mert mindannyian a fölöslegükből dobtak, ő azonban szegénységéből mindent beledobott, amije csak volt, az egész vagyonát.

Mk 12,41-44.

ADD TOVÁBB!

Jézus odahívta tanítványait, és ezt mondta nekik: Bizony mondom nektek, hogy ez a szegény özvegyasszony mindenkinél többet dobott a perselybe. (Mk 12,43)

Néhány évvel ezelőtt, mikor egy új gyülekezetbe próbáltunk beilleszkedni, egy kedves gyülekezeti tag mindig továbbadott nekünk egy példányt a Csendes Percekből. Akkoriban a gyerekeink általános- és középiskolások voltak, és az életünk nagyon sűrű volt. Azon gondolkodtunk, hogyan tudunk mindennap időt szakítani egy közös áhítatra. Kezdetben próbáltunk néhány percet elcsípni reggeli után, mielőtt a gyerekek elindultak iskolába, a napi pörgés megkezdése előtt. Ez hamarosan csodálatos reggeli rutinná vált! Néha előfordult, hogy valami közbejött, és elmaradt a reggeli áhítat. De hamar rájöttünk, hogy azok a napok, melyek áhítattal indultak, sokkal gördülékenyebben teltek, mint azok, melyeken ez elmaradt.
Évtizedekkel később még mindig a Csendes Percekkel indítjuk a napot, és most már mi is továbbadunk belőle barátoknak és rokonoknak, ahogyan barátunk tette régen. Az évek során életünket gazdagították a világ minden táján élő keresztények üzenetei. És mindez azzal kezdődött, hogy valaki alázatosan megosztotta velünk Krisztus szeretetét.

Imádság: : Segíts Urunk, hogy továbbadjuk másoknak a szeretet nagylelkű ajándékait, amit tőled kaptunk! Ámen.

A jó cselekedetek Isten szeretetének nagylelkű ajándékai.
Diana Clark (Rhode Island, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI SZÍVESEN FOGADOTT MINKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek