2024. február 5. hétfő

A karmesternek: „A szőlőtaposók” kezdetű ének dallamára. Dávid zsoltára.
Ó, URunk, mi Urunk! Mily felséges a te neved az egész földön, az égen is megmutattad fenségedet! Gyermekek és csecsemők szája által is építed hatalmadat ellenfeleiddel szemben, hogy elnémítsd az ellenséget és a bosszúállót.
Ha látom az eget, kezed alkotását, a holdat és a csillagokat, amelyeket ráhelyeztél, micsoda a halandó — mondom —, hogy törődsz vele, és az emberfia, hogy gondod van rá? Kevéssel tetted őt kisebbé Istennél, dicsőséggel és méltósággal koronáztad meg. Úrrá tetted kezed alkotásain, mindent a lába alá vetettél: a juhokat és marhákat mind, még a mezei vadakat is, az ég madarait, a tenger halait, amelyek a tenger ösvényein járnak. Ó, URunk, mi Urunk! Mily felséges a te neved az egész földön!

Zsolt 8.

ÚJ ÉLET

Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem. (Zsolt 23,4)

2021. december 28-án 11:30-kor hirtelen izzadni kezdtem. Tudtam, hogy kórházba kell mennem. Családtagjaim hívták telefonon a legidősebb fiamat, aki éppen ügyeletes volt a kórházban, hogy jöjjön értem. Akkoriban a kórházak zsúfolásig tele voltak, és nehéz volt orvost találni, de nekem szerencsém volt. Egy nagyon tehetséges orvoshoz kerültem, aki két elzáródást is diagnosztizált a szívemben. Azonnali szívműtét mellett döntöttünk, mellyel két sztent beültetésével a vér útját szabaddá lehetett tenni.
A műtét sikerült. Egy napig az intenzív osztályon tartottak, majd a következőt egy speciális megfigyelő szobában töltöttem. Harmadnap este teljesen felépülve tértem haza. Meggyőződésem, hogy az élő Isten új életet adott nekem.
Mostani életem tanúbizonyságul szolgál a zsoltáros szavaihoz: "Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy." Aznapi tapasztalataim során láttam az Úr teljes ígéretét, aki mindvégig velem maradt, és velem jött a völgyben. Hálát adok az Úrnak, hogy új életet adott nekem.

Imádság: : Irgalmas Istenünk, erősítsd hitünket! Segíts hinnünk abban, hogy kész vagy gondoskodni rólunk, és segíts nekünk, amikor imádkozunk hozzád! Ámen.

Isten minden völgyön át velem tart.
Jaiprakash D. Roy (Gujarat, India)

IMÁDKOZZUNK A KÓRHÁZBAN LÉVŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek