2024. február 6. kedd

Vegyétek fel az üdvösség sisakját is, és a Lélek kardját, amely Isten beszéde. Minden imádságotokban és könyörgésetekben imádkozzatok mindenkor a Lélek által, és legyetek éberek, teljes állhatatossággal könyörögve valamennyi szentért; és énértem is, hogy adassék nekem az ige, ha szóra nyitom a számat, hogy bátran ismertessem meg az evangélium titkát, amelynek követe vagyok bilincsben is, hogy bátorságom legyen azt úgy hirdetni, ahogyan kell.

Ef 6,17-20.

ÖNTAPADÓS JEGYZETLAPOK

Minden imádságotokban és könyörgésetekben imádkozzatok mindenkor a Lélek által. (Ef 6,18)

Miután házasságot kötöttünk, egymással ütköző időbeosztásunk volt. Én a diplomámon dolgoztam, férjem pedig meteorológusként gyakran volt esti műszakban. Egyszer hazatérve egy cetlit találtam a kandallóra ragasztva. Ekkor kezdtünk el ezekkel a rövid üzenetekkel kommunikálni. Ha a napirendünk nem illeszkedett, felragasztottuk a cetliket a fürdőszobatükörre, a garázsajtóra, a konyhába és más helyekre, ahol biztosan észrevettük. A fiam nem értette a jegyzetekkel kapcsolatos szokásunkat, és nem szerette ezeket az üzeneteket; de a férjemmel tudtuk, hogy szerelmes szavak, a kommunikáció fenntartása céljából.
Imáinknak sem kell terjedelmeseknek lenniük. A nap folyamán elmondott rövid imák erősítik kapcsolatunkat Istennel. Pál apostol azt mondja, hogy "Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok..." (1Thessz 5,16-18). Nemcsak az örömteli dolgokért dicsérjük Istent, hanem olyan dolgokért is, amelyek esetleg nem okoznak örömet. Az örvendés, a dicsőítés, imádkozás és a hála kifejezése Isten felé mind módot adnak arra, hogy Istent belefoglaljuk napjainkba, és úgy gondolom, hogy ez egy csodálatos módja Isten tiszteletének.

Imádság: : Urunk, köszönjük, hogy a legrövidebb imáinkat is meghallgatod. Segíts emlékeznünk arra, hogy bármiért imádkozhatunk! Jézus nevében kérünk! Ámen.

Naponta tisztelem Istent dicséretemmel, imámmal és hálámmal.
Mary Hunt Webb (Új-Mexikó, USA)

IMÁDKOZZUNK OLYAN CSALÁDOKÉRT, AHOL NEHÉZ A KOMMUNIKÁCIÓ!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek