2024. február 7. szerda

Azután így beszélt Mózeshez az ÚR: Parancsold meg Áronnak és fiainak: Ez az égőáldozat törvénye: Az égőáldozat maradjon egész éjszaka az oltár tűzhelyén reggelig, az oltár tüzét pedig tartsák égve. A pap vegye föl a gyolcsruháját, és a gyolcsnadrágot is vegye magára. Így szedje ki a hamut, amivé az oltáron a tűz az égőáldozatot égette, és tegye azt az oltár mellé. Azután vesse le a ruháját, és öltözzék másik ruhába, majd vigye ki a hamut a táboron kívül egy tiszta helyre. Az oltáron levő tüzet azonban tartsák égve: nem szabad kialudnia! Rakja meg fával a pap minden reggel, helyezze fel rá sorjában az égőáldozatot, és füstölögtesse el rajta a békeáldozat kövérjét! A tüzet állandóan tartsák égve az oltáron: nem szabad annak kialudnia!

3Móz 6,1-6.

LELKI FEJLŐDÉS

A tüzet állandóan tartsák égve az oltáron: nem szabad annak kialudnia! (3Móz 6,6)

A nővérem kertjében a spenót ellenállhatatlanul zöld levelekkel és dús hajtásokkal virult. Szerettem volna ugyanezt a látványt a saját portámon, ezért kiválasztottam néhány palántát a kis kertembe. Teltek-múltak a hetek, de a spenótom nem lett ugyanolyan szép. Tanulmányoztam a nővérem módszerét, és rájöttem, hogy kihagytam egy fontos lépést. Minden reggel megöntözi a kertet a kis halastavából, így ellátva a növényeket a napi tápanyagokkal, amitől a kert zöldellővé és burjánzóvá válik.
A Szentlélek jó leckét adott ezzel a megfigyeléssel. Akkoriban még nem tápláltam rendszeresen hitemet. Korán keltem, hogy elkerüljem a nagy forgalmat munkába menet. Ha késésben voltam, kihagytam az áhítatot, vagy sietve imádkoztam. Néhány nap annyira sűrű volt, hogy nem jutott időm később sem visszatérni az áhítatokra. Következetlenségem ingataggá tette hitemet.
Ahogy a 3Móz 6,5-6-ban olvashatjuk, minden reggel tenni kell a tűzre, hogy égve maradjon. Éppen így tartja zölden és dúsan a nővérem kertjét a reggeli gondoskodás. Ahhoz, hogy lelkemben elérjem ezt a szintet, mindennap kell imádkoznom és elmélkednem Isten igéjén. Akik lelki életükben virágzóak, nem véletlenül azok: kitartóan dolgoznak rajta. Ez a lelki fejlődés receptje.

Imádság: : Urunk bocsásd meg, amikor túl elfoglaltak vagyunk! Segíts, hogy naponta időt töltsünk veled! Ámen.

Hogyan teremtek időt az Istennel való kapcsolatra?
Muyiwa Benralph Olaiya (Szövetségi Fővárosi Körzet, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK TÚL ELFOGLALTAK AHHOZ, HOGY ISTENNEL IDŐT TÖLTSENEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek